Courgette-gehaktbrood
Courgette-gehaktbrood

Courgette-gehaktbrood

met tomaten-krieltjessalade

Kids genoeg groente laten eten kan een uitdaging zijn, maar niet met dit recept. Laat je kleine chef het gehakt kneden en versier het gehaktbrood eventueel met leuke figuurtjes van courgette.

Tags:
Family
Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

⅓ piece

Courgette

½ piece

Onion

100 g

Beef mince with Italian seasoning

25 g

Panko breadcrumbs

25 g

Grated mature cheese

15 milliliters

Basil crème

150 g

Baby potatoes

1 piece

Tomato

15 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

40 g

Lamb's lettuce

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories816 kcal
Energy (kJ)3416 kJ
Fat43 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate59 g
Sugar11 g
Dietary Fiber3.5 g
Protein44 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Bowl
Oven Dish
Pan with Lid
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Weeg de courgette af en snijd in 2 à 3 plakken per persoon van ongeveer 1/2 cm dik. Rasp de rest van de courgette met een grove rasp. Rasp de ui ook met de grove rasp of snijd fijn.

Tip: Als je te veel courgette in het gehaktbrood doet, kan het erg zacht en nat worden. Weeg daarom goed af.

Mengen
2

Een perfect klusje voor kleine helpers! Doe het gehakt, de panko, de geraspte courgette, ui en de kaas in een kom. Voeg de helft van de basilicumcrème toe. Doe er vervolgens nog een flinke snuf zout en peper bij en kneden maar.

Tip: Rundvlees is een bron van ijzer en courgette is rijk aan vitamine C. Vitamine C helpt je lichaam bij het opnemen van ijzer uit je voeding. Een topcombinatie dus!

Gehaktbrood bakken
3

Verdeel het gehaktmengsel in een ovenschaal en leg de plakken courgette erbovenop. Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot het gehaktbrood gaar is.

Tip: Kook je met kinderen? Maak leuke vormpjes van de plakken courgette, bijvoorbeeld met behulp van koekvormpjes.

Krieltjes bereiden
4

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Was ondertussen de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in de pan met deksel in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af met koud water.

Krieltjessalade maken
5

Snijd de tomaat in blokjes. Meng de rest van de basilicumcrème in een kleine kom met de mayonaise. Meng de krieltjes met de basilicummayonaise. Schep in een saladekom de veldsla, tomatenblokjes en krieltjes door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd het gehaktbrood in stukken en verdeel over de borden. Serveer met de krieltjessalade.

Tip: Heb je mooie courgettevormpjes gemaakt? Snijd hier dan omheen, zodat iedereen van zijn eigen creatie kan genieten.