Dahl met knapperige kikkererwten en pita
Dahl met knapperige kikkererwten en pita

Dahl met knapperige kikkererwten en pita

met kokosmelk, spinazie en limoen

Tags:
Plant-based
Extra Veggies
Allergens:
Celery
Mustard
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1.25 teaspoon

Fresh ginger

1 piece

Carrot

½ sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

½

Tomato paste

90 milliliters

Coconut milk

25 g

Red split lentils

(May be present Gluten)

50 g

Spinach

(May be present Celery)

¼ piece

Lime

1 piece

Yellow carrot

½ pack

Chickpeas

½ sachet(s)

African-inspired spice mix

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

1 piece

Pita bread

(Contains Wheat)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

150 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3101 kJ
Calories741 kcal
Fat34.1 g
Saturated Fat16.1 g
Carbohydrate75.4 g
Sugar16.3 g
Dietary Fiber26.5 g
Protein23.7 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Sautépan with Lid
Bowl
Sieve
Baking Sheet with Baking Paper
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon. Snipper de ui en rasp de gember (eventueel met schil) fijn. Snijd de wortel en gele wortel in blokjes van ongeveer 1 cm (zie Tip).

Tip: Zorg dat je de wortels goed klein snijdt, anders worden ze niet gaar.

Saus bereiden
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, gember en de wortels 2 - 3 minuten. Voeg het kerriepoeder, de tomatenpuree en de helft van de Afrikaanse kruiden toe. Roer goed en bak nog 2 minuten. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de pan en breng aan de kook.

Linzen toevoegen
3

Voeg de rode splitlinzen toe, breng op smaak met peper en zout en kook de dahl, afgedekt, 18 - 20 minuten, of tot de linzen gaar zijn. Roer halverwege door en voeg de spinazie toe. Voeg eventueel wat water toe als de dahl te droog wordt.

Weetje: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk.

Kikkererwten bakken
4

Giet de kikkererwten af, spoel af en dep droog met keukenpapier. Voeg de kikkererwten en de overige Afrikaanse kruiden toe aan een kom. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de kikkererwten over een bakplaat met bakpapier rooster 15 - 20 minuten in de oven.

Afmaken
5

Bak het pitabrood 6 - 8 minuten in de oven of gebruik een broodrooster, en snijd daarna in driehoeken. Snijd de koriander fijn en verdeel de limoen in zes partjes. Wanneer de dahl klaar is, knijp één limoentje per persoon uit over de dahl. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

 

Serveer de dahl in kommen en verdeel de krokante kikkererwten erover. Garneer met de koriander. Serveer met het pitabrood en de overige limoenpartjes.