The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1.25 teaspoon
Fresh ginger
1 piece
Carrot
½ sachet(s)
Curry powder
(Contains Celery, Mustard)
½
Tomato paste
90 milliliters
Coconut milk
25 g
Red split lentils
(May be present Gluten)
50 g
Spinach
(May be present Celery)
¼ piece
Lime
1 piece
Yellow carrot
½ pack
Chickpeas
½ sachet(s)
African-inspired spice mix
5 g
Fresh coriander
(May be present Celery)
1 piece
Pita bread
(Contains Wheat)
½ tablespoon
Olive oil
150 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon. Snipper de ui en rasp de gember (eventueel met schil) fijn. Snijd de wortel en gele wortel in blokjes van ongeveer 1 cm (zie Tip).
Tip: Zorg dat je de wortels goed klein snijdt, anders worden ze niet gaar.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, gember en de wortels 2 - 3 minuten. Voeg het kerriepoeder, de tomatenpuree en de helft van de Afrikaanse kruiden toe. Roer goed en bak nog 2 minuten. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de pan en breng aan de kook.
Voeg de rode splitlinzen toe, breng op smaak met peper en zout en kook de dahl, afgedekt, 18 - 20 minuten, of tot de linzen gaar zijn. Roer halverwege door en voeg de spinazie toe. Voeg eventueel wat water toe als de dahl te droog wordt.
Weetje: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk.
Giet de kikkererwten af, spoel af en dep droog met keukenpapier. Voeg de kikkererwten en de overige Afrikaanse kruiden toe aan een kom. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de kikkererwten over een bakplaat met bakpapier rooster 15 - 20 minuten in de oven.
Bak het pitabrood 6 - 8 minuten in de oven of gebruik een broodrooster, en snijd daarna in driehoeken. Snijd de koriander fijn en verdeel de limoen in zes partjes. Wanneer de dahl klaar is, knijp één limoentje per persoon uit over de dahl. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de dahl in kommen en verdeel de krokante kikkererwten erover. Garneer met de koriander. Serveer met het pitabrood en de overige limoenpartjes.