Double veggie - Conchiglie met rode pesto en witte kaas
Double veggie - Conchiglie met rode pesto en witte kaas

Double veggie - Conchiglie met rode pesto en witte kaas

met extra Italiaanse groenten en gedroogde tomaten

Conchiglie - weet jij hoe je deze pastasoort op z'n Italiaans uitspreekt? (Het juiste antwoord is: con-keel-yay!)

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Milk
Cashews

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

½ piece

Bell pepper

½ piece

Yellow bell pepper

¼ piece

Courgette

1 piece

Tomato

90 g

Conchiglie

50 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

2.5 g

Fresh basil

40 g

Pesto rosso

(Contains Milk, Cashews May be present Peanuts, Tree nuts)

40 g

Lamb's lettuce

35 g

Semi-dried tomato mix

15 g

Grated Italian cheese

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories781 kcal
Energy (kJ)3270 kJ
Fat68.2 g
Saturated Fat13.6 g
Carbohydrate20.1 g
Sugar14.1 g
Dietary Fiber9.9 g
Protein15.5 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok
Salad Bowl

Cooking Steps

Snijden en koken
1
  • Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie.
  • Snipper de kleine rode ui en snijd de paprika, courgette en tomaat in blokjes.
  • Kook de conchiglie, afgedekt, 14 – 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen (zie Tip).

Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 25 g witte kaas en 70 g conchiglie per persoon. De rest kan je de volgende dag gebruiken door een salade!

Groenten bakken
2
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 minuten op middellaag vuur.
  • Voeg de groenten toe en roerbak 5 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de witte kaas in blokjes van ½ cm en scheur de blaadjes basilicum klein.

Tip: Wist je dat 1 paprika ongeveer net zo veel vitamine C bevat als 3 sinaasappels? Paprika is ook nog rijk aan vitamine E. Deze werkt als antioxidant en beschermt onze cellen, bloedvaten, organen en ogen.

Pasta en salade mengen
3
  • Voeg de conchiglie, de rode pesto en geraspte Italiaanse kaas toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut.
  • Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de veldsla door de dressing.
  • Hak de gedroogde tomaten grof.
Serveren
4
  • Verdeel de veldsla en de conchiglie over de borden.
  • Garneer het gerecht met de witte kaas, gedroogde tomaten en het basilicum.