Geitenkaassalade met volkoren knoflookbrood
Geitenkaassalade met volkoren knoflookbrood

Geitenkaassalade met volkoren knoflookbrood

met rode biet en aardbei-balsamicodressing

Geitenkaas is al eeuwenlang populair. De oude Grieken noemden het 'het geschenk van de goden'. Het is veelzijdig, van mild tot pittig, en past perfect in zowel hartige als zoete gerechten.

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk
Walnuts
Barley
Oats
Rye
Sesame
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

125 g

Pre-cooked beetroot

10 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

½ piece

Apple

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Onion

50 g

Radicchio & iceberg lettuce

1 piece

Wholegrain ciabatta

(Contains Barley, Oats, Rye, Sesame, Soy, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts)

15 milliliters

Strawberry sauce

½ piece

Garlic

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3750 kJ
Calories896 kcal
Fat60.2 g
Saturated Fat23.3 g
Carbohydrate56.7 g
Sugar21.9 g
Dietary Fiber13.4 g
Protein24.9 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Small Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Weeg 125 g rode biet per persoon af en snijd in blokjes (zie Tip). Snijd de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de komkommer in blokjes. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnootstukjes 1 - 2, of tot goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Let op: rode biet geeft af. Gebruik handschoenen of doe een boterhamzakje om je handen voordat je gaat snijden.

Knoflookbrood maken
2
  • Meng in een kleine kom de knoflook met de olijfolie.
  • Snijd het broodje open, besprenkel met de knoflookolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak het broodje 6 - 8 minuten in de oven.

Weetje: Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1, B2 en E.

Appel bakken
3
  • Meng in een grote saladekom de aardbeiensaus met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en appel 3 - 4 minuten (zie Tip).

Tip: Houd de pan goed in de gaten. Gebruik eventueel wat extra roomboter om ervoor te zorgen dat de appelblokjes niet aanbakken.

Serveren
4
  • Voeg vlak voor serveren de slamix en de komkommer toe aan de saladekom. Meng de dressing door de salade.
  • Verdeel de salade over de borden.
  • Garneer met de rode biet, gebakken appel en ui. 
  • Verkruimel de verse geitenkaas erover en garneer met de geroosterde walnootstukjes. Serveer met het knoflookbroodje.