Gepaneerde kabeljauw met pesto

Gepaneerde kabeljauw met pesto

met aardappelpuree en gebakken courgette

Allergens:
Fish
Cashews
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

½ piece

Courgette

½ piece

Shallot

1 piece

Cod fillet

(Contains Fish)

20 g

Green pesto

(Contains Cashews, Milk May be present Peanuts, Tree nuts)

4 piece

Egg

15 g

Panko breadcrumbs

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

White balsamic vinegar

1 teaspoon

Mustard

1

[Plant-based] milk

Nutrition Values

Calories630 kcal
Energy (kJ)2636 kJ
Fat37.3 g
Saturated Fat11.3 g
Carbohydrate47.2 g
Sugar4 g
Dietary Fiber8.8 g
Protein26.3 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Paper Towel
Casserole with Lid
Deep Plate
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken.
  • Snijd de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in stukken van maximaal 1 cm dik.
  • Halveer de sjalot in de lengte en snijd in halve maantjes van maximaal 1 cm dik.
  • Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier, besmeer beide kanten met de pesto en breng op smaak met zout en peper.
2
  • Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de sjalot en courgette 1 - 2 minuten. Breng op smaak met een flinke snuf zout en wat peper, voeg per persoon 1 tl witte balsamicoazijn toe en verlaag het vuur.
  • Dek de hapjespan af en stoof de courgette 10 - 12 minuten.
3
  • Klop 1/2 ei per persoon los in een diep bord.
  • Doe de panko in een ander diep bord.
  • Wentel de kabeljauw eerst door het ei en daarna door de panko, zodat de vis goed bedekt is.
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en bak de kabeljauw 2 - 3 minuten per kant.
4
  • Stamp de aardappelen tot een puree. Meng er per persoon 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd, een half ei en een scheutje melk door. Breng op smaak met peper en zout. Verhit eventueel nog kort om ervoor te zorgen dat het ei gestold is.
  • Verdeel de aardappelpuree over de borden, Leg op elk bord een kabeljauwfilet en schep de courgette erbij.