Gevulde portobello met bonen en cheddar
Gevulde portobello met bonen en cheddar

Gevulde portobello met bonen en cheddar

met tomatensalsa en zoete-aardappelwedges

Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel.

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

225 g

Sweet potato

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

½ sachet(s)

Mexican-style spices

⅓ pack

Black beans

½

Tomato paste

2 piece

Portobello mushroom

25 g

Grated cheddar

(Contains Milk)

½ piece

Tomato

½ piece

Lime

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

25 g

[Plant-based] mayonnaise

1 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

White balsamic vinegar

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3448 kJ
Calories824 kcal
Fat47.7 g
Saturated Fat9.6 g
Carbohydrate69.2 g
Sugar21.3 g
Dietary Fiber18.1 g
Protein21.8 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Fryingpan with lid
Colander
Oven Dish
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Zoete aardappel bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappel en snijd in partjes. Meng in een kom de partjes met 1/2 el olijfolie per persoon en flink wat peper en zout. Verdeel de zoete-aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 35 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn. Schep af en toe om. Laat nog wat ruimte over op de bakplaat voor de portobello. 

Snijden
2

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en 1/2 el olijfolie.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Vulling maken
3

Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel. Fruit de ui en knoflook 2 minuten in de pan. Voeg per persoon: 1 tl Mexicaanse kruiden, 1/2 blikje tomatenpuree en 2 el water toe. Verlaag het vuur, meng de zwarte bonen door de saus en laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

Portobello vullen
4

Verhit een tweede koekenpan zonder olie op hoog vuur en bak de portobello's 2 minuten per kant. Leg de portobello's met de open kant naar boven in een ovenschaal. Smeer de binnenkant van de portobello in met de Mexicaanse-kruidenolie. Vul deze vervolgens met de bonenvulling en verdeel de cheddar eroverheen. Bak de gevulde portobello de laatste 5 - 6 minuten mee in de oven met de zoete-aardappelpartjes, of tot de cheddar gesmolten is.

Tomatensalsa maken
5

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de limoen in 6 partjes. Snijd de koriander fijn. Meng in een kleine kom de tomatenblokjes met de helft van de koriander, 1 tl witte balsamicoazijn per persoon en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng flink op smaak met peper en zout. Meng in de kom van de Mexicaanse-kruidenolie de mayonaise met het sap van 1 limoenpartje per persoon. 

Serveren
6

Verdeel de gevulde portobello's over de borden. Knijp 1 limoenpartje per persoon boven de portobello's uit. Verdeel de zoete-aardappelpartjes, de limoenmayonaise en de tomatensalsa ernaast. Garneer met de overige koriander en serveer met de overige limoenpartjes.