Heekfilet met couscous en geroosterde paprika
Heekfilet met couscous en geroosterde paprika

Heekfilet met couscous en geroosterde paprika

Dit gerecht is een combinatie van zoete bataat, knapperige pitten en geroosterde paprika. Het visvlees van heekfilet is wat zachter dan dat van kabeljauw, met name doordat de vis in wat diepere wateren zwemt.

Allergens:
Gluten
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

100 g

Zoete aardappel

1 unit

Paprika

60 g

Volkoren couscous

(Contains Gluten)

½ teaspoon

Gemalen kurkuma

1 unit

Heekfilet met huid

(Contains Fish)

15 g

Rozijnen-pittenmix

(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

2 tablespoon

Volle yoghurt

(Contains Milk)

Not included in your delivery

110 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2720 kJ
Calories650 kcal
Fat22 g
Saturated Fat3.8 g
Carbohydrate75 g
Sugar19.8 g
Dietary Fiber11 g
Protein34 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Groente snijden
1

Bereid de bouillon. Snijd de rode ui in halve ringen. Schil de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de puntpaprika in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de puntpaprika in repen.

Stoven
2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de rode ui en bataat met 2 el water per persoon, afgedekt, 15 minuten op middelhoog vuur. Voeg in de laatste 5 minuten de puntpaprika toe.

Wellen
3

Meng ondertussen de couscous met de kurkuma in een kom. Voeg de bouillon toe en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.

Vis bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de heekfilet 2 - 3 minuten op de kant met vel en 1 - 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

Op smaak brengen
5

Voeg de couscous en de helft van de rozijnen-pittenmix toe aan de wok of hapjespan en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de couscous over de borden en serveer met de heekfilet. Garneer de couscous met de overige rozijnen-pittenmix en yoghurt. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.