Italiaanse panzanellasalade met varkensworst
Italiaanse panzanellasalade met varkensworst

Italiaanse panzanellasalade met varkensworst

met pesto-krieltjes en croutons

Panzanella is een Toscaanse salade die oorspronkelijk werd gemaakt met alles wat nog voorradig was – oud brood, tomaat, basilicum en extra vierge olijfolie.

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Baby potatoes

½ piece

White bread roll

2 piece

Pork sausage with tomato & rosemary

1.5 piece

Tomato

50 g

Mini Roma tomatoes

10 g

Fresh curly parsley & basil

30 g

Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & baby spinach

15 g

Pesto rosso

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

White balsamic vinegar

1.5 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories848 kcal
Energy (kJ)3550 kJ
Fat52 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate64 g
Sugar10 g
Dietary Fiber8.2 g
Protein27 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Fryingpan with lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12– 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Scheur het brood in kleine stukken en meng ze in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout.

Bakken
2

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de stukjes brood 6 – 8 minuten, of tot ze bruin en knapperig zijn. Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de varkensworstjes in 2 – 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 4 – 6 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om.

Tip: 1. De croutons kunnen snel aanbranden. Let daarom goed op en schep regelmatig om. 2. Wist je dat er aan deze variant van de varkensworstjes speciaal voor ons minder zout is toegevoegd? Het resultaat is even lekker maar beter voor jou.

Panzanella maken
3

Snijd de tomaat en pruimtomaat in grove stukken. Halveer de mini-romatomaten. Snijd de verse kruiden fijn. Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn. Meng de slamix, alle tomaten, de verse kruiden en de croutons met de dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Het beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Serveren
4

Verhit de koekenpan van de croutons opnieuw op middelhoog vuur. Voeg de krieltjes en rode pesto toe en bak nog 1 minuut. Verdeel de pesto-krieltjes en varkensworstjes over de borden. Serveer de panzanellasalade ernaast.