Kip in spekjasje met kweeperenmoes
Kip in spekjasje met kweeperenmoes

Kip in spekjasje met kweeperenmoes

met geroosterde patatjes en witlofsalade

Een stukje seizoensfruit op je bord - de kweepeer! Rauw kun je kweeperen niet eten maar gekookt en in dit gerecht verwerkt zijn ze niet te weerstaan.

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Baby potatoes

1 piece

Chicken breast

2 slice

Bacon

1 piece

Endive

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

½ piece

Quince

Not included in your delivery

1 teaspoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Sugar

Nutrition Values

Energy (kJ)3759 kJ
Calories898 kcal
Fat45 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate77 g
Sugar12 g
Dietary Fiber6.7 g
Protein41 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Peeler
Salad Bowl

Cooking Steps

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en snijd doormidden. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over de bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Kipfilet bakken
2

Halveer de kipfilets en wrijf in met peper en zout. Wikkel een plakje ontbijtspek rondom de kipfilets en besprenkel met 1/4 el olijfolie per stukje. Leg de kipfilets tussen de krieltjes op de bakplaat met bakpapier en bak 15 - 20 minuten in de oven, of totdat de kipfilet gaar is.

Kweeperenmoes maken
3

Schil de kweepeer of was grondig. Verwijder het klokhuis en snijd de kweepeer in blokjes. Voeg de blokjes toe aan een steelpan met deksel. Voeg 50 ml water per persoon en 1/2 el suiker per persoon toe. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 12 - 14 minuten op laag vuur koken. Haal de pan van het vuur en prak de kweepeer grof met een vork. Bewaar de kweeperenmoes tot serveren met deksel op de pan.

Witlof snijden
4

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de witlof in zeer fijne reepjes.

Witlofsalade maken
5

Meng in een saladekom per persoon: 1 tl wittewijnazijn, 1 tl extra vierge olijfolie met de mayonaise. Voeg de witlof toe en breng goed op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de witlofsalade over de borden. Schep de krieltjes en de kipfilet op de borden. Serveer met de kweeperenmoes.

Tip: Kweepeer is niet alleen lekker, het bevat ook nog eens bijzonder veel vezels. Met 1 kweepeer zit je al op ongeveer 1/6 van de ADH. Een lekkere en gezonde toevoeging aan je maaltijd dus.