Kokos-vissoep met noedels en citroengras
Kokos-vissoep met noedels en citroengras

Kokos-vissoep met noedels en citroengras

Een typisch Aziatische noedelsoep met koriander

Je brengt deze soep op smaak met citroengras, ook wel bekend als sereh. Citroengras heeft een frisse, citroenachtige smaak. Je kunt het nietrauw eten en wordt daarom vaak meegekookt of gestoofd. Voordat je gaat eten haal je het citroengras weer uit het gerecht

Allergens:
Fish
Gluten
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ cm

Verse gember

¼ unit

Rode peper

1 unit

Knoflookteen

150 g

Broccoli

75 g

Champignons

150 milliliters

Kokosmelk

1 unit

Gemalen citroengras

110 g

Koolvisfilet zonder huid

(Contains Fish)

50 g

Noedels

(Contains Gluten)

½ unit

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

2 sprig

Verse koriander

(May be present Celery)

Not included in your delivery

300 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories637 kcal
Energy (kJ)2665 kJ
Fat31 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate52 g
Sugar0 g
Dietary Fiber8 g
Protein33 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan

Cooking Steps

Snijd de groenten en kneus het citroengras
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de stronk klein. Snijd de champignons in parten.

Roer de kokosmelk goed door (zie tip) en kneus het citroengras door deze op 3 plaatsen te breken. Snijd de koolvisfilet in blokjes van 2 cm.

Voeg de vis toe aan de soep
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember, rode peper en knoflook 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de kokosmelk, bouillon, broccoli en citroengras toe, dek de pan af en breng aan de kook. Kook de soep 9 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de champignons, noedels en de koolvis toe aan de pan. Breng op smaak met de sojasaus.

3

Hak ondertussen de koriander fijn.

Garneer de soep met koriander
4

Haal het citroengras uit de soep en verdeel de soep over de soepkommen. Garneer de soep met de koriander en peper.