Je brengt deze soep op smaak met citroengras, ook wel bekend als sereh. Citroengras heeft een frisse, citroenachtige smaak. Je kunt het nietrauw eten en wordt daarom vaak meegekookt of gestoofd. Voordat je gaat eten haal je het citroengras weer uit het gerecht
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ cm
Verse gember
¼ unit
Rode peper
1 unit
Knoflookteen
150 g
Broccoli
75 g
Champignons
150 milliliters
Kokosmelk
1 unit
Gemalen citroengras
110 g
Koolvisfilet zonder huid
(Contains Fish)
50 g
Noedels
(Contains Gluten)
½ unit
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
2 sprig
Verse koriander
(May be present Celery)
300 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de stronk klein. Snijd de champignons in parten.
Roer de kokosmelk goed door (zie tip) en kneus het citroengras door deze op 3 plaatsen te breken. Snijd de koolvisfilet in blokjes van 2 cm.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember, rode peper en knoflook 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de kokosmelk, bouillon, broccoli en citroengras toe, dek de pan af en breng aan de kook. Kook de soep 9 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de champignons, noedels en de koolvis toe aan de pan. Breng op smaak met de sojasaus.
Hak ondertussen de koriander fijn.
Haal het citroengras uit de soep en verdeel de soep over de soepkommen. Garneer de soep met de koriander en peper.