Koolvis met zoete-aardappelpuree en spekjes
Koolvis met zoete-aardappelpuree en spekjes

Koolvis met zoete-aardappelpuree en spekjes

met prei, gebakken ui en gomasio

Je geeft de koolvis een originele twist met gomasio-kruidenmix - een smaakmaker op basis van sesamzaad en tuinkruiden.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Family
Allergens:
Sesame
Celery
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Sweet potato

100 g

Potatoes

1 piece

Leek

½ piece

Onion

½ sachet(s)

Gomashio-herb mix

(Contains Sesame, Celery)

¼ piece

Lemon

1 piece

Pollock

(Contains Fish)

25 g

Bacon lardons

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

¼ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2533 kJ
Calories605 kcal
Fat24.8 g
Saturated Fat11.6 g
Carbohydrate61.6 g
Sugar18.3 g
Dietary Fiber13.8 g
Protein30.4 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Paper Towel
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de gewone en zoete aardappelen en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Weeg de aardappelen af. Was de gewone en zoete aardappelen grondig of schil en snijd in grove stukken. Kook de gewone en zoete aardappelen in 12 - 15 minuten gaar in de pan met deksel. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Stoven
2

Snijd de prei in dunne ringen en de ui in halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en roerbak de prei 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout en voeg 2 el water per persoon toe. Zet op middellaag vuur en stoof de prei, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Schep af en toe om. 

Bakken
3

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes samen met de ui in 4 - 5 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan. Snijd ondertussen de citroen in partjes.

Vis bakken
4

Dep de vis droog met keukenpapier. Bestrooi de vis met 1 1/2 tl gomasio-tuinkruidenmix per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 1 - 2 minuten per kant. 

 

Puree maken
5

Stamp de aardappelen tot een grove puree met een aardappelstamper. Voeg een scheutje kookvocht toe en stamp goed door. Meng de gestoofde prei en de helft van de ui en spekreepjes door de puree. Knijp er vervolgens 1 citroenpartje per persoon boven uit en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de puree over de borden en leg de gebakken vis erop. Garneer met de overige ui en spekreepjes.

Weetje: Zowel gewone als zoete aardappelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen, zoals zink, ijzer, kalium en vitamine B en C. Wist je dat zoete aardappel daarnaast ook veel vitamine A bevat? Goed voor gezonde ogen en een sterk afweersysteem.