Lauwwarme salade met gerookte forel
Lauwwarme salade met gerookte forel

Lauwwarme salade met gerookte forel

Met aardappel, boontjes, appel en tuinkers

De forel in deze salade is op ambachtelijke wijze gerookt boven een open eikenhoutvuur. Vis werd van oudsher gerookt om het langer te kunnen bewaren, maar tegenwoordig gebeurt het vooral voor de smaak. De combinatie van friszure appel en forel is een klassieker en is ook lekker met andere vette vis, bijvoorbeeld op een broodje gerookte makreel.

Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

250 g

Roodschillige aardappelen

150 g

Sperziebonen

1 unit

Appel

1 tablespoon

Tuinkers

70 g

Gerookte forelfilet

(Contains Fish)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1.5 teaspoon

Witte balsamicoazijn

1.5 teaspoon

Honing

1.5 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2749 kJ
Calories657 kcal
Fat22 g
Saturated Fat3.6 g
Carbohydrate79 g
Sugar22.6 g
Dietary Fiber13 g
Protein27 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

snidjen
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in blokjes van 1 – 2 cm. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.

aardappelen
2

Zorg dat de blokjes aardappel net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelblokjes in 8 – 11 minuten gaar. Giet daarna af en zonder deksel laat uitstomen.

sperziebbonen
3

Schenk ondertussen een bodempje water in een andere pan met deksel. Voeg de sperziebonen toe, breng afgedekt aan de kook en kook de sperziebonen in 7 – 9 minuten gaar. Giet daarna af.

forel
4

Snijd ondertussen de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Knip de tuinkers los en verdeel de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken. Meng de extra vierge olijfolie met de witte balsamicoazijn, honing, mosterd, peper en zout in een saladekom.

mengen
5

Voeg de aardappelen, sperziebonen, appel en de helft van de tuinkers toe aan de saladekom en meng met de dressing. Breng de salade op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden en verdeel er de forel over. Garneer met de overige tuinkers.