Linguine met vegetarische gehaktballetjes
Linguine met vegetarische gehaktballetjes

Linguine met vegetarische gehaktballetjes

met zelfgemaakte tomaat-paprikasaus en basilicum

Je brengt de pasta op smaak met Siciliaanse kruiden. Deze mix bestaat onder andere uit tomaat, ui, paprika, basilicum en oregano.

Tags:
Veggie
Extra Veggies
Allergens:
Haver
Soja
Tarwe
Gerst
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

5 piece

Unbelievaballs from the Vegetarian Butcher

(Contains Haver, Soja, Tarwe, Gerst May be present Mosterd, Selderij)

90 g

Linguine

(Contains Tarwe May be present Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

100 g

Passata

½ piece

Garlic

5 g

Fresh basil

(May be present Selderij)

½ piece

Tomato

25 g

Grated Italian cheese

(Contains Melk (inclusief lactose))

1.5 teaspoon

Ground paprika

100 g

Bell pepper strips

25 g

Chopped ​​onion

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ teaspoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3178 kJ
Calories760 kcal
Fat27.4 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate87.2 g
Sugar18.1 g
Dietary Fiber16.2 g
Protein35.7 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Pan
Tall-Sided Pan
High-Sided Bowl
Food Processor

Cooking Steps

Basilicum snijden
1
  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Snijd de tomaat grof. Pel de knoflook. Leg de knoflookteen, tomaat, paprikareepjes en gesnipperde ui in een ovenschaal.
  • Besprenkel met olijfolie en voeg dan de Siciliaanse kruiden en het paprikapoeder toe. Breng op smaak met peper en zout. Schep goed om. Rooster 10 - 15 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen het basilicum grof.
Groenten roosteren
2
  • Kook ruim water in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de linguine 10 - 12 minuten. Bewaar 50 ml kookvocht per persoon, giet af en en laat uitstomen.
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes 5 - 6 minuten, of tot ze gaar zijn.
Saus maken
3
  • Voeg de geroosterde groenten, de passata, het kookvocht, de suiker, de balsamicoazijn en de helft van de basilicum toe aan een hoge kom. Gebruik een staafmixer om er een gladde saus van te maken (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de linguine en de gehaktballetjes toe aan de saus.
  • Kook nog 1 minuut.

Tip: Je kunt de saus ook met een blender maken.

Serveren
4
  • Serveer de linguine met de gehaktballetjes over de borden.
  • Garneer met de geraspte kaas en het overige basilicum.

Weetje: Wist je dat (punt)paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.