Bakbox | Opgerolde carrotcake
Bakbox | Opgerolde carrotcake

Bakbox | Opgerolde carrotcake

+/- 8 plakken | met roomkaas, walnoten en sinaasappelrasp

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Ontdek een oude klassieker in een nieuwe vorm: de opgerolde carrotcake. Gevuld met heerlijk luchtige roomkaas en feestelijk versierd met walnootjes en sinaasappelrasp. Een echte eye-catcher!

Tags:
Recipe
Allergens:
Wheat
Egg
Milk
Walnuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time50 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

100 g

Flour

(Contains Wheat May be present Gluten)

3 piece

Egg

(Contains Egg)

3 piece

Carrot

2 teaspoon

Ground cinnamon

150 g

Granulated sugar

(May be present Gluten)

½ sachet(s)

Baking powder

(Contains Wheat May be present Egg, Gluten, Lupin, Milk, Soy)

100 g

Cream cheese

(Contains Milk)

200 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

1 piece

Easy peel orange

40 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

1 pinch

Nutmeg

Not included in your delivery

½ teaspoon

Salt

45 milliliters

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories1405 kcal
Energy (kJ)5880 kJ
Fat82.7 g
Saturated Fat28.8 g
Carbohydrate133.8 g
Sugar94.1 g
Dietary Fiber8.1 g
Protein28.1 g
Salt3.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Large Bowl
Grater
Tea Towel
Baking Sheet with Baking Paper
High-Sided Bowl
Tall-Sided Pan
Hand mixer
Hand mixer

Cooking Steps

Beslag maken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of 200 graden (elektrisch). Rasp de sinaasappel met een fijne rasp en de wortels met een grove rasp.
  • Meng in een kom de bloem, kaneel, het bakpoeder en het zout. Rasp een mespuntje van de nootmuskaat en voeg toe.
  • Klop in een grote kom 130 g kristalsuiker en de eieren tot een luchtige massa. Voeg de wortel, zonnebloemolie en 2/3 van de sinaasappelrasp toe aan de grote kom. Meng alles kort door elkaar.
  • Schep vervolgens met een spatel voorzichtig het bloemmengsel erdoor. 
Cake bakken
2
  • Stort het beslag op een bakplaat met bakpapier en vorm een rechthoek van ongeveer 30 x 35 cm. Bak 10 - 13 minuten in de oven.
  • Haal uit de oven en leg de warme cake inclusief bakpapier op een koude, vochtige theedoek (zie Tip).
  • Leg een tweede stuk bakpapier op de cake en rol de cake op. Leg de opgerolde cake in de koelkast om af te koelen.

Tip: Maak de theedoek niet te nat, zodat er geen water op de cake komt.

Vulling maken
3
  • Klop de roomkaas met een mixer los in een kom. Voeg 20 g suiker toe en meng goed. 
  • Voeg, terwijl de mixer op de laagste stand staat, de slagroom beetje bij beetje toe.
  • Klop tot er stevige pieken ontstaan. 
  • Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin.
Serveren
4
  • Rol de afgekoelde cake open en verdeel ongeveer 3/4 van de vulling erover (zie Tip). Rol de cake voorzichtig terug op, zonder het bakpapier. Druk de cakerol goed aan en snijd een stukje van de uiteinden af zodat deze mooi recht zijn. 
  • Smeer het overige slagroommengsel op de bovenkant van de cakerol.
  • Garneer met de walnootstukjes en overige sinaasappelrasp.

Tip: Gebruik niet te veel vulling en laat ruimte over bij de randen, zodat de vulling niet uitpuilt bij het oprollen.