Chocoladebroodjes
Chocoladebroodjes

Chocoladebroodjes

Om te delen | met zelfgemaakte custard

.

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Soy
Egg
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

200 g

Chocolate chips

(Contains Milk, Soy May be present Gluten, Tree nuts, Peanuts, Sesame)

2 piece

Egg

(Contains Egg)

100 g

Powdered sugar

(May be present Milk, Egg, Soy, Gluten, Tree nuts)

200 milliliters

Organic semi-skimmed milk

(Contains Milk)

1 pack

Danerolles - Large Croissants

(Contains Wheat, Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Flour

½ teaspoon

Salt

Nutrition Values

Energy (kJ)6224 kJ
Calories1488 kcal
Fat75.6 g
Saturated Fat41.1 g
Carbohydrate164.3 g
Sugar114.2 g
Dietary Fiber4.7 g
Protein30.3 g
Salt5.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Mixing Bowl
Saucepan
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

1
  • Verwarm de melk langzaam in een pan op middelhoog vuur, tot het bijna kookt. 
  • Klop ondertussen de eieren, de bloem en een snufje zout in een grote mengkom. Voeg geleidelijk de warme melk toe. 
  • Giet het mengsel terug in de pan. Laat al roerend 10 - 15 minuten zachtjes koken op laag vuur, of tot het ingedikt is. Zet dan het vuur uit.
  • Haal de pan van het vuur en meng tweederde van de poedersuiker erdoor.
2
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Open de verpakking van het croissantdeeg, rol het croissantdeeg open en druk met een vork de stippellijnen tegen elkaar, zodat het deeg aan elkaar blijft plakken.
  • Gebruik een mes om elke rechthoek in twee kleinere rechthoeken te snijden.
3
  • Schep 1 el custard op elke rechthoek. Leg de chocoladestukjes in een enkele rij aan één kant van het deeg en rol het deeg strak rond de chocolade.
  • Herhaal dit voor de andere rechthoeken om de broodjes te maken.
4
  • Leg de chocoladebroodjes op een bakplaat met bakpapier. 
  • Bak 10 - 12 minuten in de oven.
  • Leg de chocoladebroodjes op een serveerschaal en bestrooi met de overige poedersuiker.