Empanada's met rundergehakt en limoenmayonaise
Empanada's met rundergehakt en limoenmayonaise

Empanada's met rundergehakt en limoenmayonaise

+/- 12 stuks | Voor bij de borrel

Deze zelfgemaakte empanada's met een kruidige vulling van rundergehakt en paprika heb je binnen no time klaar. Zet de drankjes koud en de gezelligheid kan beginnen!

Tags:
Recipe
Allergens:
Wheat
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

1 piece

Garlic

1 piece

Onion

1 piece

Romano pepper

1 piece

Lime

2 sachet(s)

Mexican-style spices

1

Tomato paste

300 g

Beef mince

(May be present Egg, Mustard, Celery, Soy, Gluten)

2 roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat May be present Milk)

75 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)7744 kJ
Calories1851 kcal
Fat134.3 g
Saturated Fat54.1 g
Carbohydrate103 g
Sugar16.7 g
Dietary Fiber7.6 g
Protein47.1 g
Salt4.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Small Bowl
Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper
Bowl
Serving platter

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Halveer de limoen en pers 1 helft uit boven een kleine kom.
Vulling maken
2
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten.
  • Voeg 1 zakje Mexicaanse kruiden en de tomatenpuree toe en bak 1 minuut.
  • Voeg vervolgens het gehakt en de paprika toe en bak het gehakt in 3 - 4 minuten los.
  • Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Houd je van pittig? Voeg dan naar smaak wat chilisaus of sambal toe!

Empanada's maken
3
  • Rol het bladerdeeg uit. Snijd 12 cirkels met een doorsnede van 15 cm uit het deeg, eventueel met behulp van een kleine kom of steekvorm.
  • Bedek één helft van elke cirkel met de vulling en houd de randen vrij.
  • Vouw de lege helft over de vulling heen en druk de randen goed dicht met een vork.
  • Leg de empanada's op een bakplaat met bakpapier en bak in 15 - 20 minuten goudbruin in de oven.
Serveren
4
  • Meng in een kom de mayonaise metzakje Mexicaanse kruiden en het limoensap.
  • Haal de empanada's uit de oven en leg op een serveerschaal.
  • Serveer met de limoenmayonaise.