Deze spinnenwebbrownies zijn zó lekker dat het bijna eng is! Ontdek op onze blog nog meer akelige lekkernijen die je zelf kunt maken voor jouw Halloweenfeestje. Als je durft...
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
400 g
Mix voor chocoladecake
(Contains Gluten, Milk, Soy May be present Egg, Tree nuts, Sesame, Soy)
⅖ unit
Ei
(Contains Egg)
50 g
Roomboter
(Contains Milk)
100 g
Chocoladedruppels
(Contains Milk, Soy)
60 g
Stroopwafelkruimels
(Contains Gluten, Egg, Peanuts, Tree nuts)
60 g
Geroosterde hazelnoten
(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)
120 milliliters
Water
Haal de roomboter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik van 20x20 cm met bakpapier. Hak de geroosterde hazelnoten grof door.
Mix in een grote kom de cakemix met 120 ml water, de roomboter en 2 eieren tot een egaal beslag. Voeg de stroopwafelkruimels, de hazelnoten en de helft van de witte chocoladedruppels toe en meng goed.
Giet het beslag in het bakblik met bakpapier. Bak de brownie 25 - 30 minuten in de oven. De brownie is klaar wanneer er barstjes in de bovenkant komen. Laat de brownie volledig afkoelen.
Verhit een laagje water in een steelpan. Plaats een kom op de steelpan en doe de overige witte chocoladedruppels in de kom Laat de chocolade al roerend smelten maar zorg dat het niet te dun wordt. Giet de chocolade in een spuitzakje of diepvrieszakje, knip een heel klein puntje eraf en teken van binnen naar buiten steeds grotere cirkels. Trek vervolgens met een satéprikker of mes van de binnenste cirkel naar buiten toe. Doe dit rondom om zo het spinnenweb te creëren.