Thaise komkommersalade met gezouten pinda's
Thaise komkommersalade met gezouten pinda's

Thaise komkommersalade met gezouten pinda's

Bijgerecht | met frisse dressing van limoen, rode peper en vissaus

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Deze side salad met komkommer, vissaus, verse kruiden en pinda's is een frisse en smakelijke toevoeging aan jouw maaltijd.

Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time10 minutes
Cooking Time5 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

¼ piece

Red chili pepper

1 piece

Garlic

10 milliliters

Fish sauce

(Contains Fish)

1 piece

[Persian] cucumber

10 g

Mint, coriander & Thai basil

1 piece

Lime

30 g

Salted peanuts

Nutrition Values

Calories139 kcal
Energy (kJ)583 kJ
Fat9.2 g
Saturated Fat1.1 g
Carbohydrate9.2 g
Sugar3.6 g
Dietary Fiber3.2 g
Protein5.5 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Salad Bowl

Cooking Steps

1

Halveer de komkommer en snijd in dunne plakken. Snijd de munt, koriander en Thais basilicum fijn (zie Tip).

2

Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper (s) fijn. Snijd de helft van de limoen in partjes en pers de andere helft uit boven een saladekom.

3

Meng in dezelfde saladekom de knoflook, 1/2 zakje vissaus en 1/4 rode peper met de verse kruiden. Voeg de komkommer toe en meng goed door elkaar. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.

4

Hak de pinda's grof. Verdeel de salade over kommen en garneer met de pinda's. Serveer de partjes limoen ernaast.