Naanpizza met aubergine en mozzarella
Naanpizza met aubergine en mozzarella

Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano

Wist je dat mozzarella zijn naam ontleent aan het Italiaanse woord voor de manier waarop de kaas wordt afgescheurd, mozzare, om de bekende bollen te vormen?

Allergens:
Milk
Wheat
Gluten
Celery
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Aubergine

½ unit

Paprika

½ unit

Knoflookteen

⅓ bottle

Mozzarella

(Contains Milk)

¼ pack

Passata

¼ sachet(s)

Italiaanse kruiden

1 unit

Naanbrood

(Contains Milk, Wheat, Gluten)

5 g

Vers basilicum

(Contains Celery)

½ unit

Tomaat

125 g

Rode cherrytomaten

60 g

Rucola en veldsla

12.5 g

Grana padano-vlokken

(Contains Egg, Milk)

7.5 milliliters

Basilicumcrème

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3307 kJ
Calories790 kcal
Fat40 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate80 g
Sugar18 g
Dietary Fiber14 g
Protein22 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Colander
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in dunne plakken. Snijd de paprika in dunne reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Aubergine bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi de plakken aubergine met zout en bak ze 3 - 4 minuten per kant. Scheur ondertussen de mozzarella in grove stukken en laat uitlekken in een vergiet.

Pizza beleggen
3

Meng in een kom per persoon 1/4 pakje passata en de Italiaanse kruiden met de knoflook. Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier en bestrijk elk naanbrood met 2 el van het passata-mengsel. Beleg de naanbroden met de plakken aubergine, de paprika en de mozzarella. Breng op smaak met peper en zout. Bak de naanpizza 8 – 10 minuten in de oven.

Salade maken en serveren
4

Snijd het basilicum in reepjes. Snijd de tomaat in partjes en halveer de cherrytomaten. Maak in een saladekom een dressing van de witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. Voeg de rucola, veldsla, alle tomaten, grana padano, de helft van het basilicum toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rest van het basilicum en de basilicumcrème over de naanpizza. Serveer de naanpizza samen met de salade.