Ovenschotel van broccoli en spitskool
Ovenschotel van broccoli en spitskool

Ovenschotel van broccoli en spitskool

met spekjes, geitenkaas en ui

Wist je dat geitenkaas niet alleen een goede smaakmaker is, maar ook een perfect zoutarmer alternatief is voor harde kazen zoals Goudse of Parmezaanse kaas? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

50 g

Bacon lardons

50 g

Grated mature goat's cheese

½ piece

Red onion

250 g

Potatoes

1 pinch

Nutmeg

200 g

Sweetheart cabbage & broccoli

1 piece

Garlic

Not included in your delivery

1 teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

5 milliliters

[Plant-based] milk

Nutrition Values

Calories669 kcal
Energy (kJ)2797 kJ
Fat31 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate60 g
Sugar11 g
Dietary Fiber11.5 g
Protein31 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Grater
Casserole
Potato Masher
Oven Dish

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Spekjes bakken
2

Verhit een hapjespan, zonder olie, op middenhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 - 4 minuten knapperig. Rasp ondertussen 1 mespuntje nootmuskaat per persoon. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Haal de spekblokjes uit de pan en houd apart. Bak vervolgens in dezelfde hapjespan de ui, knoflook, spitskool en broccoli 3 - 4 minuten. Blus af met 1 el water per persoon en laat het vocht verdampen. Breng op smaak met peper en zout.

Puree maken
3

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de geraspte nootmuskaat, 1 tl mosterd per persoon en een scheutje melk toe. Stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Ovenschotel maken
4

Vul een ovenschaal met de gebakken groenten en spekjes. Verdeel hierover de puree. Bestrooi de puree met de geraspte geitenkaas.

Gratineren
5

Zet de ovenschaal voor 5 - 6 minuten in de oven of totdat de kaas mooi goudbruin is gekleurd.

Tip: Heeft jouw oven een grillstand? Zet deze dan aan en gratineer de kaas van de ovenschotel. Pas op dat het niet verbrandt!

Serveren
6

Verdeel de ovenschotel over de borden.

Tip: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten, tanden en gezonde spieren door de calciumboost.