Pastabowl met chorizo en olijven
Pastabowl met chorizo en olijven

Pastabowl met chorizo en olijven

met rode puntpaprika en cherrytomaten

Wist je dat je een olijf niet vers geplukt kunt eten? Olijven moeten nog maanden in een zoutoplossing liggen om hun typische smaak te krijgen.

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Wheat
Milk
Cashews

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

35 g

Diced chorizo

90 g

Penne

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)

10 g

Leccino olives

1 teaspoon

Ground paprika

½ piece

Garlic

20 g

Roasted pepper pesto

(Contains Milk, Cashews May be present Tree nuts, Peanuts)

25 g

Cream cheese

(Contains Milk)

125 g

Red cherry tomatoes

50 g

Spinach

1 piece

Romano pepper

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ teaspoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2977 kJ
Calories712 kcal
Fat29.9 g
Saturated Fat9.2 g
Carbohydrate77.8 g
Sugar14.1 g
Dietary Fiber5.8 g
Protein27.9 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Tall-Sided Pan
Colander

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta.
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de chorizo 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
Bakken en koken
2
  • Kook de pasta 9 - 11 minuten. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht en laat in de pan uitstomen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode puntpaprika in smalle reepjes.
  • Verhit de koekenpan van de chorizo opnieuw met 1/2 el olijfolie per persoon. Voeg de knoflook en rode puntpaprika toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Voeg 1 tl paprikapoeder per persoon toe en bak nog 2 minuten.
Mengen
3
  • Halveer de cherrytomaten en de olijven.
  • Meng de roomkaas, 1/2 tl witte balsamicoazijn per persoon en een scheutje kookvocht door de pasta.
  • Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan met pasta.
  • Roer het geheel goed door en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over kommen of diepe borden.
  • Garneer met de gebakken rode puntpaprika, chorizo, cherrytomaten, olijven en de paprikapesto.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit. In dit gerecht krijg je een extra vitamine E boost door de paprikapesto.