The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 piece
Pita bread
1 piece
Veal burger
15 g
Leccino olives
40 g
Labneh
(Contains Egg, Milk)
½ sachet(s)
Dried oregano
½ piece
Lemon
½ piece
Garlic
200 g
Potatoes
½ piece
Tomato
½ piece
Onion
½ tablespoon
[Plant-based] butter
tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
to taste
Salt and pepper
½ to taste
Olive oil
Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de aardappelen en snijd parten van 2 - 3 cm dik. Pers de knoflook of snijd fijn. Pers 1/4 citroen per persoon uit boven een kom en snijd de rest in parten.
Voeg de knoflook toe aan de kom en per persoon:1/2 el olijfolie per persoon en 1tl oregano. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over een ovenschaal en giet de citroen-knoflookolie erover. Giet 25 ml water per persoon in de ovenschaal en bak 25 - 35 minuten boven in de oven, of tot het water verdampt is en de partjes goudbruin zijn. Schep halverwege om. Bak de pitabroodjes de laatste 2 - 3 minuten mee in de oven.
@P1: TIMING GRAAG GOED CHECKEN.
Snijd de ui in halve ringen. Snijd de tomaat in dunne plakken. Halveer de olijven in de lengte.
Voeg de labne toe aan een kleine kom en pers er naar smaak een citroenparte boven uit. Breng eventueel verder op smaak met peper, meng goed en zet opzij tot serveren.
Snijd de burger over de lengte in twee zodat je per persoon twee dunne burgers krijgt. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en burgers toe en bak de burgers 1 - 2 minuten per kant.
Snijd de pitabroodjes voor de helft open en besmeer de binnenkant met de labnesaus. Vul elk broodje met een burger, gebakken ui, tomaat en olijven. Serveer met de citroen-knoflook aardappelen en mayonaise naar smaak.