Pita met kalfsburger en Griekse aardappelen

Pita met kalfsburger en Griekse aardappelen

met tomaat, olijven en labne

Tags:
Comfort Food
Allergens:
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 piece

Pita bread

1 piece

Veal burger

15 g

Leccino olives

40 g

Labneh

(Contains Egg, Milk)

½ sachet(s)

Dried oregano

½ piece

Lemon

½ piece

Garlic

200 g

Potatoes

½ piece

Tomato

½ piece

Onion

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

½ to taste

Olive oil

Nutrition Values

Energy (kJ)1451 kJ
Calories347 kcal
Fat15.1 g
Saturated Fat5.4 g
Carbohydrate42.6 g
Sugar5.7 g
Dietary Fiber9.1 g
Protein8.7 g
Salt0.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Oven Dish
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de aardappelen en snijd parten van 2 - 3 cm dik. Pers de knoflook of snijd fijn. Pers 1/4 citroen per persoon uit boven een kom en snijd de rest in parten.

2

Voeg de knoflook toe aan de kom en per persoon:1/2 el olijfolie per persoon en 1tl oregano. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over een ovenschaal en giet de citroen-knoflookolie erover. Giet 25 ml water per persoon in de ovenschaal en bak 25 - 35 minuten boven in de oven, of tot het water verdampt is en de partjes goudbruin zijn. Schep halverwege om. Bak de pitabroodjes de laatste 2 - 3 minuten mee in de oven.

@P1: TIMING GRAAG GOED CHECKEN.

3

Snijd de ui in halve ringen. Snijd de tomaat in dunne plakken. Halveer de olijven in de lengte.

4

Voeg de labne toe aan een kleine kom en pers er naar smaak een citroenparte boven uit. Breng eventueel verder op smaak met peper, meng goed en zet opzij tot serveren.

5

Snijd de burger over de lengte in twee zodat je per persoon twee dunne burgers krijgt. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en burgers toe en bak de burgers 1 - 2 minuten per kant.

6

Snijd de pitabroodjes voor de helft open en besmeer de binnenkant met de labnesaus. Vul elk broodje met een burger, gebakken ui, tomaat en olijven. Serveer met de citroen-knoflook aardappelen en mayonaise naar smaak.