Een recept met veel groenten. Heerlijk kruidig door de kaneel en koriander. Deze week maak je dit quinoa recept met oven-groenten. Super gemakkelijk door de al voorgesneden pompoen die je samen met de paprika en rode ui in de oven bakt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
½ unit
Rode paprika
½ unit
Gele paprika
100 g
Pompoenblokjes
20 g
Amandelen
(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)
¼ unit
Handsinaasappel
4 sprig
Verse koriander
(May be present Celery)
85 g
Quinoa
⅓ teaspoon
Gemalen kaneel
1 teaspoon
Gemalen korianderzaad
40 g
Labne
(Contains Milk, Egg, Sulphites)
175 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ teaspoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de rode ui in halve ringen en snijd de paprika’s grof.
Meng de rode ui, paprika’s en pompoenblokjes met de olijfolie en peper en zout naar smaak op een bakplaat met bakpapier en bak 15 - 20 minuten in de oven.
Hak ondertussen de amandelen grof. Was de sinaasappel grondig. Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp en pers het sap uit. Snijd de koriander klein.
Verhit een pan met deksel op hoog vuur en rooster de amandelen, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Zet de pan met deksel terug op laag vuur, voeg de quinoa, kaneel, gemalen koriander en ½ tl sinaasappelrasp per persoon toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de quinoa, afgedekt, 12 - 15 minuten. Voeg eventueel extra water toe. Giet daarna af en roer de quinoa met een vork los. Laat zonder deksel uitstomen.
Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, 2 el sinaasappelsap per persoon en peper en zout naar smaak. Meng de quinoa met de groenten uit de oven, de helft van de koriander in een grote kom of saladekom en breng op smaak met peper en zout en de dressing.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de labne en overige koriander.