Quinoa met ovengroenten, amandelen, labne en koriander
Quinoa met ovengroenten, amandelen, labne en koriander

Quinoa met ovengroenten, amandelen, labne en koriander

Een recept met veel groenten. Heerlijk kruidig door de kaneel en koriander. Deze week maak je dit quinoa recept met oven-groenten. Super gemakkelijk door de al voorgesneden pompoen die je samen met de paprika en rode ui in de oven bakt.

Allergens:
Tree nuts
Milk
Egg
Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

½ unit

Rode paprika

½ unit

Gele paprika

100 g

Pompoenblokjes

20 g

Amandelen

(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)

¼ unit

Handsinaasappel

4 sprig

Verse koriander

(May be present Celery)

85 g

Quinoa

⅓ teaspoon

Gemalen kaneel

1 teaspoon

Gemalen korianderzaad

40 g

Labne

(Contains Milk, Egg, Sulphites)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories736 kcal
Energy (kJ)3079 kJ
Fat37 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate73 g
Sugar0 g
Dietary Fiber11 g
Protein22 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet
Parchment Paper
Pan with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de rode ui in halve ringen en snijd de paprika’s grof.

2

Meng de rode ui, paprika’s en pompoenblokjes met de olijfolie en peper en zout naar smaak op een bakplaat met bakpapier en bak 15 - 20 minuten in de oven.

3

Hak ondertussen de amandelen grof. Was de sinaasappel grondig. Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp en pers het sap uit. Snijd de koriander klein.

4

Verhit een pan met deksel op hoog vuur en rooster de amandelen, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Zet de pan met deksel terug op laag vuur, voeg de quinoa, kaneel, gemalen koriander en ½ tl sinaasappelrasp per persoon toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de quinoa, afgedekt, 12 - 15 minuten. Voeg eventueel extra water toe. Giet daarna af en roer de quinoa met een vork los. Laat zonder deksel uitstomen.

6

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, 2 el sinaasappelsap per persoon en peper en zout naar smaak. Meng de quinoa met de groenten uit de oven, de helft van de koriander in een grote kom of saladekom en breng op smaak met peper en zout en de dressing.

7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de labne en overige koriander.