Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm
Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

met prei, courgette en verse dille

Vandaag serveer je een luxe ovenschotel met zalm, courgette en prei. De combinatie van roux met verse dille maakt dit gerecht af!

Tags:
Family
Allergens:
Milk
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time55 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

½ piece

Courgette

½ piece

Leek

2.5 g

Fresh dill

(May be present Celery)

15 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

75 g

Hot smoked salmon flakes

(Contains Fish)

75 g

Cooking cream

(Contains Milk)

Not included in your delivery

125 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

Flour

30 tablespoon

Water for the sauce

¼ tablespoon

Olive oil

2 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3500 kJ
Calories836 kcal
Fat52.1 g
Saturated Fat28.9 g
Carbohydrate56.1 g
Sugar8.9 g
Dietary Fiber12.5 g
Protein31.1 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Fryingpan with lid
Whisk
Saucepan
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en snijd in plakken van 1/2 cm dik. Snijd de prei in dunne ringen.

Aardappelen koken
2

Kook de aardappelen, afgedekt, in 10 - 13 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten stoven
3

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de prei en courgette 3 - 4 minuten. Voeg 30 ml water per persoon toe. Dek de pan af en stoof de prei en courgette nog 6 - 8 minuten. Schep af en toe om en breng op smaak met peper en zout. Hak ondertussen de dille grof. 

Roux maken
4

Verhit de overige roomboter in een steelpan op middelmatig vuur. Voeg 1 el bloem per persoon toe wanneer de roomboter gesmolten is en bak al roerend 2 - 3 minuten. Verlaag het vuur en voeg de kookroom toe. Blijf constant roeren met een garde. Zodra de room volledig is opgenomen herhaal je de handeling met de bouillon. Verhoog het vuur en laat 3 - 4 minuten zachtjes koken zodat de saus indikt. Voeg dan 2/3 van de dille toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout.

Ovenschotel maken
5

Vet een ovenschaal in met 1/4 el olijfolie per persoon. Leg eerst de prei en courgette in de ovenschaal en vervolgens de zalm. Dek af met de aardappelen en strooi de kaas erover. Giet de saus over de aardappelen en de courgette. Bak de aardappelschotel 15 - 25 minuten in de oven, of tot hij een mooie bruine korst heeft. 

Serveren
6

Verdeel de ovenschotel over de borden. Garneer met de overige dille. 

Weetje: Wist je dat zalm essentiële vetzuren bevat zoals omega 3? Deze moet je uit je voeding opnemen want je lichaam kan deze niet zelf aanmaken. Je krijgt al voldoende omega 3 binnen als je 1 keer per week vis eet, bij voorkeur vette vis zoals haring of zalm.