Stir-fry met gemarineerde varkenshaaspuntjes
Stir-fry met gemarineerde varkenshaaspuntjes

Stir-fry met gemarineerde varkenshaaspuntjes

met spitskool, broccoli, wortel en bruine rijst

De spitskool en broccoli zijn alvast voor je gesneden. Dat scheelt jou weer tijd in de keuken!

Tags:
Family
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Soy
Wheat
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Sweetheart cabbage & broccoli

(May be present Celery)

100 g

Pork tenderloin tips

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

75 g

Quick-cook brown rice

1 piece

Carrot

¼ bunch

Scallions

20 milliliters

Ketjap manis

(Contains Soy, Wheat)

2.5 g

Sesame seeds

(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)

1 piece

Garlic

½ sachet(s)

Peruvian-style spice mix

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

Flour

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories635 kcal
Energy (kJ)2659 kJ
Fat16 g
Saturated Fat2.8 g
Carbohydrate82.4 g
Sugar18.9 g
Dietary Fiber10.5 g
Protein36.3 g
Salt3.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst (zie Tip).
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Was of schil de wortel. Snijd in dunne halve plakken.

Tip: Wil je extra snel zijn? Kook het water dan in een waterkoker.

Rijst koken en groenten bakken
2
  • Kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat afgedekt uitstomen.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak het witte gedeelte van de bosui en de knoflook 2 - 3 minuten.
  • Voeg de wortel, de Peruaanse kruidenmix, de spitskool en broccoli toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Dek vervolgens af en bak nog 4 - 5 minuten verder.
Bakken
3
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de varkenshaaspuntjes en 1 tl bloem per persoon toe en roerbak 1 - 2 minuten.
  • Voeg de ketjap, sojasaus en 1 el water per persoon toe. Roer goed door en laat 2 - 3 minuten inkoken op middelhoog vuur, of tot er een saus ontstaat.
  • Voeg de rijst en groenten toe. Roer alles goed door elkaar en bak 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de stir-fry over de borden.
  • Garneer met het groene gedeelte van de bosui en het sesamzaad.