.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
125 g
Champignons
1 unit
Bosui
½ unit
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
100 g
Kipfilethaasjes
¼ unit
Komkommer
35 g
Zoete Aziatische saus
(Contains Gluten, Soy)
200 g
Verse udonnoedels
(Contains Gluten)
5 g
Cashewstukjes
(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)
½ tablespoon
Zonnebloemolie
50 milliliters
Kippenbouillon
½ tablespoon
Ketjap manis
to taste
Peper en zout
• Bereid de kippenbouillon. • Snijd de champignons in kwarten of zessen als ze heel groot zijn. • Snijd de bosui in stukken van ongeveer 3 cm lang. Halveer ze eventueel in de lengte als ze erg dik zijn. • Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn.
• Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. • Bak de knoflook, gember, en kipfilethaasjes 1-2 minuten aan. Breng op smaak met peper en zout. • Voeg de bosui en champignons toe en bak voor 5-6 minuten met de deksel op de pan. • Halveer ondertussen de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd vervolgens in halve maantjes van maximaal 0,5 cm dik.
• Voeg de bouillon, de Aziatische saus en de ketjap toe aan de kip en de groenten. • Laat het geheel nog zachtjes stoven -zonder de deksel op de pan- voor 4-5 minuten. • Voeg de laatste 2 minuten de udon noedels, komkommer peper en zout toe en meng alles goed door.
• Verdeel de noedels, kip en groenten over de borden. • Garneer met de cashewstukjes.