Veggie + protein - Chilli con carne

Veggie + protein - Chilli con carne

Met rode bonen, guacamole en verse koriander

.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

85 g

Zilvervliesrijst

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Rode ui

½ unit

Rode peper

½ unit

Gele paprika

2.5 g

Verse koriander

(May be present Celery)

⅓ can

Bonen

120 g

Rundergehakt

1 teaspoon

Mexicaanse kruiden

½ pack

Tomatenblokjes

½ unit

Avocado

½ unit

Limoen

25 g

Biologische zure room

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4604 kJ
Calories1101 kcal
Fat52 g
Saturated Fat14.4 g
Carbohydrate93 g
Sugar17.2 g
Dietary Fiber17 g
Protein55 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Bowl

Cooking Steps

Rijst koken
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel. Kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur.

Voorbereiden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de gele paprika in smalle repen en hak de koriander grof. Laat de rode kidneybonen uitlekken.

Smaakmakers fruiten
3

Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en fruit de rode ui en 1/2 van de knoflook 1-2 minuten op middelmatig vuur. Voeg het rundergehakt, 3/4 van de rode peper en de Mexicaanse kruiden toe. Bak het rundergehakt in 1-2 minuten los op middelhoog vuur, het hoeft nog niet gaar te zijn.

Chili maken
4

Blus af met de witte balsamicoazijn. Voeg de gele paprika, tomatenblokjes, de rode kidneybonen en de helft van de koriander toe aan de hapjespan. Laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken op middelmatig vuur.

Guacamole maken
5

Lepel de avocado uit de schil en snijd hem in kleine blokjes. Snijd de helft van de limoen in partjes en pers de andere helft uit. Meng in een kom 1 el limoensap per persoon met de avocado en de overige knoflook en rode peper. Breng goed op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de chili con carne erover. Serveer de guacamole en zure room erbij en garneer met de overige koriander en limoenpartjes.