Cod with Fresh Pappardelle
Cod with Fresh Pappardelle

Cod with Fresh Pappardelle

in creamy spinach & leek sauce with a twist of lemon

Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.

Allergens:
Egg
Wheat
Milk
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Leek

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

125 g

Fresh pappardelle

(Contains Egg, Wheat)

100 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

50 g

Spinach

120 g

Sea bass

(Contains Fish)

½ piece

Lemon

2.5 g

Fresh dill & chives

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Energy (kJ)4505 kJ
Calories1077 kcal
Fat61.2 g
Saturated Fat24.5 g
Carbohydrate86.4 g
Sugar12.4 g
Dietary Fiber11 g
Protein42.6 g
Salt0.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Colander
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de verse pappardelle.
  • Snijd de prei in dunne ringen en snipper de ui.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Saus maken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de knoflook, ui en prei 4 - 5 minuten op hoog vuur. Blijf goed roeren.
  • Kook de pappardelle 4 - 6 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Voeg de slagroom toe aan de prei en verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Dek af en laat 5 - 7 minuten op laag vuur stoven. Voeg de laatste 2 minuten de spinazie toe en dek opnieuw af.
Vis bakken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zeebaars 1 - 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd de citroen in partjes en knijp 1/4 citroen per persoon uit boven de saus. Breng flink op smaak met peper en zout.

 

Serveren
4
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Maak een salsa van per persoon 1 el extra vierge olijfolie, 1 citroenpartje, de verse kruiden en peper en zout naar smaak. 
  • Verdeel de pasta over de borden en schep de prei-spinaziesaus erover.
  • Leg de vis op de saus.
  • Garneer met de bieslook en dille salsa