.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
150 g
Potatoes
0.99 teaspoon
Ground paprika
1 piece
Red onion
1 piece
Poppyseed roll
1 piece
Tomato
1 piece
Carrot-pumpkin burger
5 g
Sunflower seeds
25 g
Aioli
15 g
Grated cheddar
1.5 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Brown sugar
½ tablespoon
[Plant-based] butter
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Was de aardappelen en snijd in blokjes van 1-2 cm. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en schep om met de knoflook, 1 el olijfolie per persoon, het paprikapoeder, peper en zout. Bak de aardappelen 25 - 30 minuten in de oven. Zorg dat er nog ruimte is in de oven voor het broodje.
Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een flinke snuf zout en de rode ui in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak 2-3 minuten. Voeg de bruine suiker en 1/2 el roomboter per persoon toe, roer goed door en laat de rode ui op middellaag vuur 10 minuten zacht worden. Schep regelmatig om. Houd op laag vuur warm tot serveren.
Bak het broodje 6 - 8 minuten mee met de aardappelen.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Meng in een kom per peroon 1 tl balsamicoazijn met 1 tl extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout. Voeg de tomatenblokjes toe en meng goed.
Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wortelpompoenburger 2 - 3 minuten per kant. Voeg wanneer je de burger omkeert ook de zonnebloempitten toe aan de pan.
Snijd het broodje open, smeer in met de helft van de aioli, leg de wortelpompoenburger erop en leg daarop de gekaramelliseerde rode ui en de geraspte cheddar. Serveer de aardappelen, de overige aioli en tomatensalade ernaast.