Mediterrane bulgur met kipgyros, gele biet en avocado
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mediterrane bulgur met kipgyros, gele biet en avocado

Mediterrane bulgur met kipgyros, gele biet en avocado

Extra in de 5-maaltijdenbox

De Hollandse gele biet mag in dit gerecht best een lichte bite houden. Proef de gele biet na 15 minuten even. Haal naar smaak van het vuur of kook nog 5 minuten door. Bieten kun je trouwens ook rauw eten. Wil je meer weten over gele biet en onze teler hiervan? Kijk dan op ons blog!

Allergenen :
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gele biet

85 gram

Volkoren bulgur

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)

140 gram

Kipgyros

1 takje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Avocado

30 gram

Mesclun

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)708 kcal
Energie (kJ)2962 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers0 g
Vezels26 g
Eiwitten42 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Dunschiller
Mes
Bord

Instructies

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Kook ongeveer 250 ml water per persoon in een andere pan met deksel voor de gele biet.

Schil de gele biet en snijd in blokjes
2

Schil de gele biet en snijd in blokjes van een ½ cm. Kook de gele biet, afgedekt, in 15 - 20 minuten beetgaar. Giet daarna af.

3

Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 8 - 10 minuten droog. Roer daarna de bulgur met een vork los en laat zonder deksel uitstomen.

Roerbak de kipgyros
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de kipgyros 9 - 10 minuten op middelhoog vuur. Zet daarna het vuur uit.

Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes
5

Hak ondertussen de koriander fijn. Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes en bewaar in de schil.

6

Meng de bulgur met de gele biet, kipgyros, de witte balsamicoazijn en het grootste deel van de koriander in de wok of hapjespan. Breng op smaak met peper en zout.

7

Scheur de mesclun klein, lepel het vruchtvlees van de avocado uit de schil en voeg beide voorzichtig toe aan de wok of hapjespan .

Garneer de maaltijd met de achtergehouden koriander
8

Verdeel het gerecht over de borden. Besprenkel naar smaak met extra witte balsamicoazijn en eventueel een scheutje extra vierge olijfolie. Garneer de maaltijd met de achtergehouden koriander.

Tip! Citroen over van een van de andere gerechten? Vervang dan de witte balsamicoazijn door citroen- of limoensap. Gebruik dezelfde hoeveelheid of meer naar smaak.