Fajita is een echte tex-mex klassieker. Tex staat voor Texas, en de keuken behoort tot de Tejanos - de Spaans-Mexicaanse bewoners van deze staat.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Avocado
1 stuk(s)
Tomaat
5 gram
Verse koriander
¼ stuk(s)
Limoen
1 stuk(s)
Kip met fajitakruiden
3 stuk(s)
Witte tortilla
15 gram
Geraspte cheddar
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Snijd de paprika's in dunne reepjes (zie Tip).Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.Bak de paprika's, afgedekt en met een flinke snuf zout, 6 minuten in de hapjespan.
Tip: Verhit de olijfolie vast als je op de helft bent met snijden. Dan is de olie goed op temperatuur en kun je gelijk gaan bakken.
Snijd ondertussen de avocado doormidden en verwijder de pit en de schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.Snijd de tomaat in blokjes, de koriander grof en de limoen in partjes.
Tip: Wist je dat avocado een positief effect heeft op je cholesterolgehalte? Dit komt doordat de vrucht rijk is aan gezonde onverzadigde (plantaardige) vetten, die je hart en bloedvaten gezond houden.
Voeg de kip met fajitakruiden toe aan de gebakken paprika.Bak 3 - 4 minuten mee.Roer de kip ondertussen los met een houten spatel.
Verdeel de kip en paprika over de mini-tortilla's (zie Tip).Leg de tomatenblokjes en avocado erop en garneer met cheddar en koriander.Serveer met de limoenpartjes.
Tip: Warm de tortilla's naar wens op in de oven of magnetron.