Nasi goreng betekent letterlijk gebakken rijst in het Indonesisch. Van soja en sambal tot koriander en kurkuma – deze nasi goreng zit boordevol Aziatische smaakmakers en staat in een handomdraai op tafel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Basmatirijst
½ stuk(s)
Limoen
1 stuk(s)
Bosui
4 bosje(s)
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
1 tl
Gemalen korianderzaad
½ tl
Gemalen kurkuma
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
10 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
10 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
200
Groentemix
(Kan bevatten Selderij)
1 el
Zonnebloemolie
1 el
Olijfolie
½ el
Ketjap manis
1 tl
Sambal
naar smaak
Peper en zout
• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voorde rijst. • Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af enlaat zonder deksel uitstomen. • Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak 6 – 8 minuten. Schep regelmatig op
• Snijd ondertussen de limoen in parten en snijd de lente-ui in dunne ringen. • Hak de verse koriander grof. • Voeg de gemalen koriander, de kurkuma en de helft van de lente-ui en de helft van de verse koriander toe aan de wok en bak nog 2 – 3 minuten.
• Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak 2 spiegeleieren per persoon. • Voeg de rijst toe aan de groenten en schep om. • Voeg de ketjap, de sambal en sojasaus naar smaak toe en roerbak 2 – 3 minuten.
• Serveer de nasi goreng met het spiegelei. • Garneer met de limoen, de overige koriander en lente-ui en de gezouten pinda's.