Skip to main content
Biefstukpuntjes in champignonroomsaus

Biefstukpuntjes in champignonroomsaus

met broccoli

4.1
(638)

Met dit recept tover je 340 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Keto
Eiwitrijk
-30% koolhydraten
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

180 gram

Broccoli

120 gram

Biefstukpuntjes

½ stuk(s)

Kleine rode ui

125 gram

Champignons

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

7.5 ml

Basilicumcrème met citroen

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

⅓ stuk(s)

Zoutarm paddenstoelen- of groentebouillonblokje

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3436 kJ
Energie (kcal)821 kcal
Vetten66 g
waarvan verzadigd29 g
Koolhydraten12 g
waarvan suikers6 g
Vezels9 g
Eiwitten40 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Aluminiumfolie
Hapjespan

Instructies

Groenten bakken
1

Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de broccoli 10 - 14 minuten op middelhoog vuur. Blus af, wanneer de broccoli bijna klaar is, met 1 el water per persoon en roer de basilicumcrème erdoorheen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de champignons in plakken. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Biefstuk en broccoli bakken
2

Smelt ondertussen 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de biefstukpuntjes 1 - 3 minuten tot de gewenste gaarheid (zie Tip). Haal het vlees uit de pan en laat het vocht in de pan voor de saus, laat het vlees rusten onder aluminiumfolie.

Champignonroomsaus maken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan en bak de champignons en rode ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de Italiaanse kruiden, de slagroom en per persoon: 1/3 bouillonblokje en 1 tl mosterd toe. Breng zachtjes aan de kook en laat de saus 8 - 10 minuten inkoken op middelmatig vuur. Snijd de verse krulpeterselie fijn.

Serveren
4

Roer de helft van de krulpeterselie door de champignonsaus. Verdeel de biefstukpuntjes over de borden en leg de broccoli ernaast. Schep de champignonsaus over de biefstukpuntjes. Garneer met de overige krulpeterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders