Gomasio is een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2.5 cm
Verse gember
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
45 gram
Witte rijst
100 gram
Sperziebonen
100 gram
Bloemkoolrijst
(Kan bevatten Selderij)
100 gram
Kipfiletstukjes
30 gram
Zoete Aziatische saus
(Bevat Gluten, Soja)
2.5 gram
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¼ stuk(s)
Kippenbouillon
½ el
Zonnebloemolie
1 tl
Honing
Kook 250 ml water per persoon in een waterkoker voor de rijst.Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen.Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember en ui 1 - 2 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak 1 minuut.
Voeg 250 ml kokend water per persoon toe aan de pan met rijst. Verkruimel 1/2 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan en breng weer aan de kook. Kook 10 minuten, afgedekt, op laag vuur verder.Voeg in de laatste minuut de bloemkoolrijst toe. Kook samen nog 1 minuut en giet daarna af. Houd warm tot serveren.Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, halveer ze en kook 10 minuten in de pan met deksel.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletstukjes ongeveer 6 - 8 minuten.Voeg de laatste 2 minuten de zoete Aziatische saus toe aan de kip en per persoon: 1 tl honing en 1 el water.
Verdeel de rijst en sperziebonen over de borden.Schep de kipfiletstukjes met de saus erop en garneer met de gomasio.