Je geeft de kipfilet een originele twist met de gomasio-kruidenmix - een smaakmaker op basis van sesamzaad en tuinkruiden.
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Vastkokende aardappelen
¾ stuk(s)
Courgette
½ zakje(s)
Gomasio-tuinkruidenmix
(Bevat Selderij, Sesamzaad)
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
5 gram
Verse dille & bieslook
⅓ krop(pen)
Botersla
½ stuk(s)
Kleine rode ui
1 stuk(s)
Kipfilet met Mediterrane kruiden
¾ el
Olijfolie
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ tl
Mosterd
½ tl
Wittewijnazijn
½ tl
Honing
¼ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in parten. Meng de aardappelpartjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak de aardappelpartjes 30 – 40 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
Snijd de courgette ondertussen in dunne plakken. Meng deze in een kom met 1/4 el olijfolie per persoon, de helft van de gomasio-tuinkruidenmix, peper en zout. Verhit een koeken- of grillpan en bak of grill de courgetteplakken 2 minuten per kant op hoog vuur. Houd apart.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de eieren. Kook de eieren 6 - 12 minuten. Giet daarna af en laat schrikken onder koud water. Snijd de dille en bieslook fijn. Haal de bladeren los van de krop botersla en scheur in kleinere stukken. Snipper de kleine rode ui fijn. Pel de eieren en snijd in parten.
Smelt de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de de ui samen met de kipfilet 2 - 3 minuten per kant goudbruin. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is.
Meng in een saladekom de mosterd, honing, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout en voeg naar smaak nog extra vierge olijfolie toe. Meng er de botersla, dille en bieslook doorheen. Leg de eiparten erop en bestrooi met de overige gomasio-tuinkruidenmix.
Verdeel de aardappelpartjes over de borden. Verdeel de gegrilde courgette ernaast en leg de kipfilet met de gebakken ui erop. Serveer met de salade.