Luxe aardappelgratin met gruyère en Parmigiano Reggiano
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe aardappelgratin met gruyère en Parmigiano Reggiano

Luxe aardappelgratin met gruyère en Parmigiano Reggiano

2 porties | met olijfolie met truffelaroma

Deze aardappelschotel wordt extra rijk van smaak dankzij de olijfolie met truffelaroma en de twee soorten kaas waarmee je de aardappelen gratineert: gruyère en parmigiano reggiano!

Labels:
Veggie
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

4 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

200 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Laurierblad

800 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 gram

Geraspte gruyère DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

8 ml

Olijfolie met truffelaroma

Zelf toevoegen

75 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3741 kJ
Energie (kcal)894 kcal
Vetten52.3 g
waarvan verzadigd30.6 g
Koolhydraten77.3 g
waarvan suikers4.4 g
Vezels13.9 g
Eiwitten29.4 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Staafmixer
Steelpan
Dunschiller of kaasschaaf
Ovenschaal
Rasp
Aluminiumfolie

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de sjalot in halve ringen. 
  • Bereid de bouillon.
2
  • Meng in een steelpan de knoflook, sjalot, slagroom, bouillon en het laurierblad en verhit 20 minuten op middellaag vuur. 
  • Verwijder het laurierblad en pureer met een staafmixer tot een gladde saus.
  • Breng op smaak met peper en zout. 
3
  • Schil de aardappel of was grondig en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Gebruik eventueel een dunschiller of kaasschaaf. 
  • Rasp de Parmigiano Reggiano.
  • Leg de aardappelplakjes in een ovenschaal. Schenk de saus erover en bestrooi met de kazen. 
  • Dek af met aluminiumfolie en bak 50 - 60 minuten in de oven. Verwijder na 35 minuten de folie, zodat de kaas kan gratineren.
4
  • Ris de blaadjes van de verse tijm. 
  • Controleer of de aardappel gaar is en serveer de gratin op tafel.
  • Garneer met de olijfolie met truffelaroma en tijmblaadjes.