Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
70 gram
Volkoren couscous
½ stuk(s)
Oranje paprika
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Rode cherrytomaten
¼ stuk(s)
Citroen
10 gram
Verse basilicum, bladpeterselie en munt
1 blik(ken)
Tonijn in olijfolie
(Bevat Vis)
15 gram
Leccino-olijven
20 gram
Rucola
175 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de couscous. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer daarna de couscous los met een vork.
Tip: Volkorencouscous bevat in vergelijking met witte couscous 5 x zoveel vitamine B2 en 3 x zoveel vitamine E.
Snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en uienringen 1 minuut aan. Voeg de paprika toe en bak nog 6 - 8 minuten.
Halveer de cherrytomaten.Snijd de citroen in 2 parten per persoon.Pluk de munt- en basilicum blaadjes van de takjes. Snijd de munt- en basilicumblaadjes en de bladpeterselie heel fijn.Meng in een grote kom de kruiden met de tonijn (inclusief de olie). Breng op smaak met peper en zout.
Hak de olijven grof.Voeg aan de kom met de tonijn de couscous, cherrytomaten, gebakken groenten, rucola en olijven toe en meng goed door.Breng de couscoussalade op smaak met peper en zout en verdeel over diepe borden.Serveer de citroenparten erbij.
Tip: Wist je dat 20 gram rucola al meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 100 gram van de meeste andere groenten?