Dit Mexicaanse gerecht vond zijn weg naar Europa met dank aan de populariteit van taco's in Amerika. Voor de vulling gebruik je kidneybonen – voedzaam en vol eiwitten. Wist je dat deze bonensoort zelfs de meeste vezels bevat van alle bonen? Met 100 gram kidneybonen krijg je eenderde van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid binnen. Vezels zorgen ervoor dat je een voldaan gevoel hebt na het eten en zijn goed voor je darmen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
¼ stuk(s)
Groene peper
½ stuk(s)
Gele paprika
¾ stuk(s)
Vleestomaat
100 gram
Kipgehakt met Mexicaanse kruiden
½ tl
Mexicaanse kruiden
½ bakje(s)
Tomatenpuree
½ blik(ken)
Bonen
3 stuk(s)
Tacoschelpen
25 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Zonnebloemolie
1 el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en de gele paprika. Snijd de groene peper fijn. Snijd de groene paprika en de tomaat in kleine blokjes.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt in 2 minuten los op middelhoog vuur.
Voeg vervolgens de ui, groene peper, gele paprika, de Mexicaanse kruiden en de tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 2 minuten.
Voeg de blokjes tomaat, de kidneybonen en de zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus nog 2 - 3 minuten zonder deksel inkoken als je hem nog te nat vindt.
Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven.
Verdeel de taco’s over de borden en vul met het kipgehaktmengsel, garneer met de geraspte cheddar en een eetlepel zure room per persoon.