Portobelloburger met gebakken ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Portobelloburger met gebakken ei

Portobelloburger met gebakken ei

Met gebakken aardappelen en gegrilde courgette

De portobello is met z'n ronde vorm bijna voorbestemd om op een hamburgerbroodje te eindigen. In dit gemakkelijke vegetarische gerecht combineer je hem met klassieke gebakken aardappeltjes en natuurlijk een flinke dot mayonaise.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Sesamzaad
Lupine
Eieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

1

Gedroogde rozemarijn

1

Gedroogde tijm

½

Rode ui

½

Courgette

1

Portobello

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1

Hamburgerbol

(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine Kan bevatten Noten, Soja, Eieren)

1

Ei

(Bevat Eieren)

1

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

1

Olijfolie

½

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)0 kJ
Energie (kcal)865 kcal
Vetten51 g
waarvan verzadigd16.2 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels10 g
Eiwitten28 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Oven
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in lange, smalle parten. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Bak de laatste 2 minuten de rozemarijn en de tijm mee en breng op smaak met peper en zout.

Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in ringen en snijd de courgette in dunne plakken. Breek voorzichtig het steeltje uit de portobello.

In de oven
3

Verdeel de courgette over één kant van een bakplaat met bakpapier (zie tip). Leg de portobello ernaast met de open kant naar boven. Besprenkel de courgette en de portobello met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 10 minuten in de oven.

Kaas smelten
4

Giet het vocht dat tijdens het bakken is vrijgekomen voorzichtig uit de portobello en vul de portobello met de geraspte belegen kaas. Verdeel de rode ui over de courgette en bak alles nog 5 – 10 minuten in de oven. Bak de laatste 4 – 6 minuten de hamburgerbollen mee.

5

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de hamburgerbollen open.

Serveren
6

Maak per persoon een burger door de broodjes te beleggen met achtereenvolgens de portobello, een spiegelei en de helft van de gebakken rode ui. Serveer met de courgette, de overige rode ui en de aardappelen. Garneer met de mayonaise.