De citroen-knoflookgarnalen geven een frisse draai aan dit smaakvolle gerecht. Je zet deze pasta binnen 15 minuten op tafel!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
80 gram
Garnalen
90 gram
Spaghetti
125 gram
Rode cherrytomaten
100 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
30 gram
Rucola
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Citroen
15 gram
Knoflookpuree
½ el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Halveer de cherrytomaten. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit boven een kleine kom. Kook de spaghetti 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Rode ui is een onderschatte supergroente! Ui is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Fruit de rode ui 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de cherrytomaten, garnalen, de helft van het citroensap en knoflookpuree toe en bak 1 - 2 minuten.
Voeg de kookroom toe aan de hapjespan en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Laat de saus 1 minuut al roerend inkoken. Voeg de spaghetti toe en verwarm het geheel nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de spaghetti met de saus over diepe borden. Strooi de rucola eroverheen en besprenkel met het overige citroensap. Garneer met de overige citroenpartjes.