Snelle spaghetti met citroen-knoflookgarnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle spaghetti met citroen-knoflookgarnalen

Snelle spaghetti met citroen-knoflookgarnalen

met tomaten-roomsaus

De citroen-knoflookgarnalen geven een frisse draai aan dit smaakvolle gerecht. Je zet deze pasta binnen 15 minuten op tafel!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

90 gram

Spaghetti

125 gram

Rode cherrytomaten

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Rucola

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Citroen

15 gram

Knoflookpuree

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)721 kcal
Energie (kJ)3018 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers16 g
Vezels8.6 g
Eiwitten29 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Halveer de cherrytomaten. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit boven een kleine kom. Kook de spaghetti 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Rode ui is een onderschatte supergroente! Ui is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Fruit de rode ui 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de cherrytomaten, garnalen, de helft van het citroensap en knoflookpuree toe en bak 1 - 2 minuten.

Saus maken
3

Voeg de kookroom toe aan de hapjespan en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Laat de saus 1 minuut al roerend inkoken. Voeg de spaghetti toe en verwarm het geheel nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de spaghetti met de saus over diepe borden. Strooi de rucola eroverheen en besprenkel met het overige citroensap. Garneer met de overige citroenpartjes.