Geen week naar de sneeuw dit jaar? Ga voor wintersport op je bord en waan je in de sneeuw met deze piste-klassieker!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Aardappelen
¼ stuk(s)
Wortel
65 gram
Champignons
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Varkensboerenworst
25 gram
Spekreepjes
5 gram
Verse krulpeterselie
25 gram
Geraspte belegen kaas
1 stuk(s)
Ei
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
1.25 el
Olijfolie
Schil of was de aardappelen grondig en snijd in plakjes van 1 cm. Snijd de wortel in plakjes van 1/2 cm. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de wortel en aardappelen 20 - 25 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de champignons in plakken. Snijd de rode puntpaprika in de lengte doormidden en snijd vervolgens in reepjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel.
Tip: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
Verwarm een hapjespan of grote koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en bak de spekblokjes 3 - 4 minuten. Verlaag het vuur en voeg 1/2 el roomboter per persoon toe samen met de knoflook, rode ui en het worstvlees. Verdeel het worstvlees in grove stukken en bak in 3 - 4 minuten rondom bruin.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Bewaar de spekjes en de geraspte kaas en gebruik ze de volgende dag in een lunchsalade, zoals bijvoorbeeld een Ceasar salade.
Voeg de puntpaprika en champignons toe aan de hapjespan of grote koekenpan met vlees en bak 6 - 8 minuten mee. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Hak ondertussen de krulpeterselie fijn.
Voeg de aardappelen en wortel toe aan de hapjespan of grote koekenpan met groente en vlees. Roerbak samen 2 minuten op hoog vuur. Schep regelmatig om. Verlaag het vuur, bestrooi het geheel met de geraspte belegen kaas en laat het smelten. Verhit ondertussen, in de koekenpan van de aardappel en wortel, 1/4 el olijfolie per persoon en bak 1 ei per persoon.
Verdeel de gröstl over een serveerschaal. Leg de gebakken eieren erbovenop en garneer met de peterselie.