Zalm in zoet-pittige marinade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zalm in zoet-pittige marinade

Zalm in zoet-pittige marinade

Met knoflookbroccoli met zilvervliesrijst

Ga mee op reis naar Azië met deze zalm met Aziatische twist door de marinade van sojasaus en gember. Marineren is een makkelijke manier om van een eenvoudig stukje vlees of vis een echte smaaksensatie te maken. Fijne bijkomstigheid: vis hoeft niet heel lang te marineren, de smaken trekken er al snel goed in.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Gluten
Soja
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

200 gram

Broccoli

20 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

1 stuk(s)

Zalmfilet met huid

(Bevat Vis)

85 gram

Zilvervliesrijst

Zelf toevoegen

1 tl

Bruine suiker

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3473 kJ
Energie (kcal)830 kcal
Vetten42 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers7.8 g
Vezels9 g
Eiwitten37 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Oven
Kom
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Pers of snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd of rasp fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes (als ze te groot zijn garen ze niet goed) en de steel in blokjes.

Marineren
2

Meng in een kom de rode peper, bruine suiker, sojasaus, gember en de helft van de olijfolie. Leg de zalm in de kom, zet in de koelkast en laat minimaal 10 minuten marineren. Schep af en toe om.

Broccoli in de oven
3

Meng ondertussen in een andere kom de overige olijfolie en de knoflook met de broccoli tt. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de broccoli over een bakplaat met bakpapier. Bak de broccoli 18 – 22 minuten, of tot hij beetgaar is. Schep halverweg om. De topjes mogen donker worden, dit zorgt voor een extra notige smaak. Let er wel op dat de broccoli niet verbrandt.

Rijst koken
4

Kook ondertussen de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Zalm bakken
5

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalm 2 – 3 minuten op het vel en 1 – 2 minuten op de andere zijde. Haal de zalm uit de pan en schenk de marinade in de pan. Verhit de marinade nog 2 minuten met ½ el water per persoon. Voeg eventueel extra water toe om meer saus te maken, de smaak wordt dan wel minder geconcentreerd.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Leg de broccoli eromheen en de zalm bovenop de rijst. Garneer de zalm en de rijst met de saus uit de koekenpan.