Couscous met bloemkool en spruitjes met labne en munt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Couscous met bloemkool en spruitjes met labne en munt

Couscous met bloemkool en spruitjes met labne en munt

Volgens ons is dit een van de lekkerste manieren om de twee oer-Hollandse groenten bloemkool en spruiten te bereiden: in de oven. Je serveert ze met couscousdie geel kleurt door de kurkuma. De munt welt mee met de couscous, zodat het nog meer smaak kan afgeeft.

Labels:
Kook mij eerst
Chef's Choice
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Sulfiet
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

6 leaves

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

200 stuk(s)

Groentemix van bloemkool en spruitjes

85 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten)

½ tl

Gemalen kurkuma

1 tl

Gemalen komijnzaad

40 gram

Labne

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2611 kJ
Energie (kcal)624 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd5.9 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers8.3 g
Vezels15 g
Eiwitten20 g
Zout2 g

Instructies

Snijd de munt fijn.
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de munt fijn.

Besprenkel de groenten met de olijfolie.
2

Verspreid de groentemix van bloemkool en spruitjes op een bakplaat met bakpapier en snijd eventueel grote bloemkoolroosjes kleiner. Besprenkel de groenten met de olijfolie, breng op smaak met peper en zout. Bak 15 - 18 minuten of totdat de bloemkool en spruitjes lichtbruin zijn. Verwijder de geblakerde losse blaadjes. Bak de laatste 3 minuten het amandelschaafsel mee.

Voeg de munt toe.
3

Verhit ondertussen een pan met deksel zonder olie en bak de couscous, kurkuma en komijn al roerend 1 minuut op laag vuur. Voeg vervolgens het grootste deel van de munt toe en zet het vuur uit. Voeg de bouillon toe en laat de couscous, afgedekt, 10 minuten wellen.

Meng de labne met de munt.
4

Meng ondertussen de labne met de overige munt en bewaar apart.

Voeg de groenten uit de oven toe aan de couscous.
5

Voeg de groenten en amandelschaafsel uit de oven toe aan de couscous. Breng eventueel op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Garneer met de labne.
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de labne.