Drie-tomatensoep met zelfgemaakte kaascroutons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Drie-tomatensoep met zelfgemaakte kaascroutons

Drie-tomatensoep met zelfgemaakte kaascroutons

met semi-gedroogde tomaten en zure room

Fan van tomaat? Deze soep bevat maar liefst drie soorten! Met gewone tomaat, cherrytomaten en semi-gedroogde tomaten geef je deze klassieker een extra intense smaak.

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Tomaat

35 gram

Semi-gedroogde tomaten

1 tl

Paprikapoeder

125 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Maanzaadbroodje

(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose))

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¾ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3258 kJ
Energie (kcal)779 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers26 g
Vezels11 g
Eiwitten20 g
Zout6 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de semi-gedroogde tomaten in grove stukken.

Tomaten koken
2

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en roerbak de knoflook en het paprikapoeder 1 minuut op hoog vuur. Voeg de tomaten, cherrytomaten en semi-gedroogde tomaten toe en bak 2 - 3 minuten mee. Voeg 300 ml water per persoon toe en verkruimel 3/4 bouillonblokje per persoon erboven. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en kook de tomaten, afgedekt, 10 - 12 minuten.

Croutons maken
3

Snijd ondertussen het maanzaadbroodje in blokjes van 1 cm. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de broodblokjes in 6 minuten rondom bruin op hoog vuur. Haal van het vuur, bestrooi de croutons met de geraspte belegen kaas en een snufje oregano per persoon en schep goed om.

Serveren
4

Voeg honing, peper en zout toe naar smaak en pureer vervolgens de soep met een staafmixer. Verdeel de tomatensoep over de kommen. Garneer met de zure room. Bestrooi de soep met de croutons en flink wat zwarte peper.