Gepaneerde pangasiusfilet met geroosterde groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gepaneerde pangasiusfilet met geroosterde groenten

Gepaneerde pangasiusfilet met geroosterde groenten

met knoflook-gemberrijst en furikake

Pangasius is een vis afkomstig uit Zuidoost-Azië. Qua smaak en textuur is het vergelijkbaar met kabeljauw en schelvis, en het is een geweldige bron van omega-3-vetzuren en eiwitten.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Allergenen :
Vis
Tarwe
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Pangasiusfilet

(Bevat Vis)

70 gram

Basmatirijst

5 gram

Gemberpuree

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Wortel

10 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

1.5 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

180 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Bloem

1.25 el

Olijfolie

30 ml

Water

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2943 kJ
Energie (kcal)703 kcal
Vetten20.2 g
waarvan verzadigd3.9 g
Koolhydraten97.9 g
waarvan suikers15.2 g
Vezels12.3 g
Eiwitten34.2 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Bord
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan of steelpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en gemberpuree 1 - 2 minuten.
  • Voeg daarna de rijst toe en schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook, zet het vuur laag en kook de rijst 10 minuten.
  • Haal van het vuur en laat, afgedekt, 10 minuten staan.
Groenten bereiden
2
  • Snijd de ui in partjes en snijd de paprika in reepjes. Snijd de wortel in dunne plakjes.
  • Voeg de groenten toe aan een kom en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om.
  • Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en rooster 15 - 20 minuten in de oven.
  • Meng in een kleine kom de sojasaus met de honing en de sambal. Houd apart voor later gebruik.
Vis paneren
3
  • Dep de vis droog met keukenpapier.
  • Verdeel het paprikapoeder en de helft van de bloem over een diep bord.
  • Meng op een ander diep bord de overige bloem met de aangegeven hoeveelheid water tot een beslag.
  • Verdeel de panko over een derde diep bord en breng op smaak met peper en zout. 
  • Wentel de vis eerst door de bloem, dan door het beslag en als laatste door de panko. Leg de vis op een bord en houd apart.
Serveren
4
  • Besprenkel de groenten met de achtergehouden saus. Schep goed om en zet de groenten terug in de oven tot ze gaar zijn. 
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten per kant, of tot hij goudbruin kleurt. 
  • Serveer de rijst en groenten op borden.
  • Schep de vis erop en garneer met de furikake.