Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
300 gram
Aardappelen
20 gram
Pesto genovese
(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)
50 gram
Spinazie
25 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Kipfilet
75 gram
Sperziebonen
50 gram
Doperwten
(Kan bevatten Selderij)
0.23 stuk(s)
Courgette
¼ stuk(s)
Citroen
10 gram
Hazelnoten
(Bevat Hazelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
½ tl
Mosterd
½ el
Extra vierge olijfolie
1.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in stukken van 1 a 2 cm. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 20 – 25 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om, haal na 15 minuten het deksel van de pan. Voeg aan het einde de overgebleven pesto toe (je gebruikt een paar eetlepels in stap 2) en schep om. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de helft van de spinazie 2 - 3 minuten, of tot de spinazie slinkt. Voeg 2/3 van de geitenkaas en 1/2 el pesto per persoon toe. Roer goed door.
Snijd de kipfilet in de lengte open, maar snijd niet helemaal door - je moet de kipfilet nog kunnen vullen. Leg de kipfilet in een met bakpapier beklede ovenschaal. Vul de kipfilet met het spinazie-geitenkaasmengsel, vouw dicht en breng op smaak met peper en zout.. Bak de kipfilets 15 - 20 minuten in de oven.
Breng water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Kook de sperziebonen 4 minuten. Voeg de doperwten toe en kook afgedekt nog 2-3 minuten. Giet daarna af en spoel met koud water. Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in linten. Snijd de citroen in kwarten, bewaar er 1 per persoon voor het serveren en knijp de rest uit. Hak de hazelnoten grof (zie TIP).
Tip: Hazelnoten krijgen veel meer smaak door ze kort te bakken of roosteren (zonder olie). Hak de hazelnoten grof, verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster tot ze beginnen te kleuren. Let op
Maak in een saladekom een dresssing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, 1/2 tl mosterd en 1/2 el citroensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Meng de rest van de spinazie, de courgettelinten, doperwten en de sperziebonen in de saladekom met de dressing.
Verdeel de pesto-aardappelen over de borden. Leg de gevulde kipfilet ernaast en verkruimel de rest van de geitenkaas erover. Serveer de salade erbij en garneer met de hazelnoten en de citroenpartjes.