Skip to main content
Allergenen:
Haver
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten
Walnoten
Pistachenoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd10 minuten
oventijd5 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

400 gram

Havermout

(Bevat: Haver, Gluten Kan bevatten: Cashewnoten, Macadamianoten, Gluten, Pecannoten, Pinda's, Paranoten, Sesamzaad, Pistachenoten, Noten, Tarwe, Rogge, Hazelnoten, Amandelnoten, Gerst, Walnoten)

20 gram

Chiazaad

(Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

150 gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Wortel

3 tl

Gemalen kaneel

40 gram

Rozijnen

(Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Noten, Walnoten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

125 gram

Frambozen

20 gram

Pistachenoten

(Bevat: Noten, Pistachenoten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

2 stuk(s)

Kiwi

30 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

1 stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

naar smaak

Honing [of plantaardig alternatief]

½ tl

Zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)5418 kJ
Energie (kcal)1295 kcal
Vetten46.8 g
waarvan verzadigd17.3 g
Koolhydraten166.2 g
waarvan suikers38.3 g
Vezels26.7 g
Eiwitten38.5 g
Zout1.5 g
Potassium87.1 mg
Calcium13.1 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Kom
Rasp
Citroenrasp

Instructies

1
  • Meng in een kom de havermout met de melk, yoghurt, chiazaad en een snufje zout.
  • Dek de kom af met plasticfolie en zet 6 - 8 uur weg in de koelkast.
2
  • Verdeel 1/3 van de overnight oats over twee kommen. 
  • Rasp de wortel met een grove rasp. Meng 2/3 van de geraspte wortel, de rozijnen en een snufje kaneel door de havermout. 
  • Houd je van een zoet ontbijt? Voeg dan wat honing toe naar smaak.
  • Garneer de overnight oats met de overige wortel en walnootstukjes. 
3
  • Verdeel de helft van de frambozen over twee kommen. Prak de frambozen met een vork tot een puree.
  • Verdeel 1/3 van de overnight oats over de twee kommen. Meng goed met de frambozenpuree.
  • Houd je van een zoet ontbijt? Voeg dan wat honing toe naar smaak.
  • Garneer de overnight oats met de pistachenoten en overige frambozen.
4
  • Verdeel 1/3 van de overnight oats over de twee kommen.
  • Rasp de schil van de limoen. Halveer de limoen en pers uit boven een kleine kom.
  • Voeg 1 el limoensap per persoon toe aan de havermout. Voeg ook 2/3 van de kokosrasp toe en meng goed. 
  • Snijd de kiwi in plakjes en garneer de overnight oats met de overige kokosrasp, kiwi en limoenrasp naar smaak. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders