Onze dorade heeft het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde vis, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Citroen
5 gram
Verse bladpeterselie
200 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Doradefilet
½ stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
⅓ stuk(s)
Courgette
⅓
Tomatenpuree
½ zakje(s)
Gemalen komijnzaad
½ zakje(s)
Gedroogde tijm
½ stuk(s)
Tomaat
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de citroen in schijfjes. Hak de blaadjes van de bladpeterselie fijn. Was de krieltjes grondig, halveer en snijd de grote krieltjes in kwarten. Dep ze droog. Meng de krieltjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid ze over een bakplaat met bakpapier.
Kerf de huid van de dorade aan elke zijde twee keer in met een scherp mesje. Leg elke dorade op een groot vel aluminiumfolie. Kruid de buikholte van de dorade met 1/3 van de bladpeterselie en royaal met peper en zout. Vul met een schijfje citroen. Kruid ook de bovenkant van de dorade met 1/3 van de bladpeterselie, peper en zout. Leg enkele schijfjes citroen op de huid. Besprenkel de dorade met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Vouw het pakketje stevig dicht. Leg de papillot bij de krieltjes op de bakplaat en bak samen 25 - 30 minuten in de oven.
Tip: Past de papillot niet meer bij de aardappel? Leg ze dan op een tweede bakplaat of op een rooster.
Snipper de ui. Pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode puntpaprika en snijd in smalle repen. Halveer de courgette in de lengte en snijd in repen. Snijd vervolgens in kleine blokjes. Snijd de pruimtomaat in blokjes.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur in een grote hapjespan met deksel. Fruit de rode ui, puntpaprika en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de gedroogde tijm, het komijnzaad en 1 el tomatenpuree per persoon toe. Bak nog 1 minuut mee. Voeg vervolgens de courgetteblokjes toe en bak 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de blokjes pruimtomaat toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje boven de groenten. Voeg per persoon 3 el water toe aan de hapjespan en laat de ratatouille 6 - 8 minuten afgedekt pruttelen. Meng ondertussen in een kleine kom de mayonaise met de overige bladpeterselie. Breng op smaak met peper en pers nog wat citroendruppels eroverheen.
Verdeel de krieltjes over de borden en leg op elk bord een papillot. Serveer de ratatouille erbij. Werk af met wat peterselie-mayonaise.
Tip: Al eens zelf een hele vis ontgraat? Haal het bovenste vlees, tot op de ruggengraat, met een lepel en vork van de vis af. Verwijder dan de hele ruggengraat, van staart tot kop, en de graten van de ribbenkast. De laatste graatjes haal je eruit tijdens het eten.