Wist je dat garam masala letterlijk pittig kruidenmengsel betekent in het Hindoestaans?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
80 gram
Vegetarische kipstukjes
25 gram
Biologische volle yoghurt
⅓ zakje(s)
Garam masala
1.5 tl
Gemalen kurkuma
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Gele paprika
5 gram
Verse koriander
0.16 zakje(s)
Gemalen korianderzaad
200 gram
Passata
85 gram
Witte langgraanrijst
75 ml
Kokosmelk
10 gram
Gezouten pinda's
naar smaak
Peper en zout
1.25 el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Leg de vegetarische kipstukjes in een ovenschaal. Voeg de helft van de yoghurt, de helft van de knoflook en de helft van de gember toe aan de ovenschaal. Voeg per persoon: 1 tl kurkuma, 1/2 tl garam masala, 1/4 el olijfolie en een snuf zout toe. Meng goed en zet tot gebruik in de koelkast.
Snipper de rode ui. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de koriander grof. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de rode ui en paprika 3 - 4 minuten. Voeg de overige gember en knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg per persoon: 1/2 tl garam masala, 1/2 tl kurkuma en 1/2 tl gemalen koriander toe en bak 1 minuut. Voeg de passata toe, roer door en laat, afgedekt, 10 - 15 minuten zachtjes koken.
Voeg de rijst toe aan de pan met deksel en kook 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Haal ondertussen de vegetarische kipstukjes uit de koelkast en bak 10 minuten in de oven.
Voeg de kokosmelk toe aan de hapjespan. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Schep de vegetarische kipstukjes erbovenop. Hak de pinda's grof.
Verdeel de rijst over diepe kommen. Schep de vegetarische kip tikka masala erbovenop en garneer met de overige yoghurt, de koriander en de gezouten pinda's.
Tip: Wist je dat de gele paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.