Rigatoni heeft eenzelfde vorm als penne, maar is een stuk groter en neemt daardoor lekker veel saus op. De spekjes geven veel smaak aan het gerecht en vormen een mooi contrast met de romige crème fraîche. Dit gerecht staat snel op tafel en je bespaart ook nog eens op afwas: je kookt de broccoli namelijk in dezelfde pan als de pasta.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Broccoli
90 gram
Rigatoni
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Mosterd, Eieren)
32 gram
Ui, gesneden
½ stuk(s)
Knoflookteen
3 bosje(s)
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
50 gram
Spekblokjes
½ pak(ken)
Crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
• Kook ruim water in een pan met deksel voor de rigatoni en de broccoli. • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. • Kook de rigatoni, afgedekt, in 13 – 15 minuten beetgaar. Voeg de laatste 5 minuten de broccoli toe. • Giet af en laat zonder deksel uitstomen
• Pers de knoflook of snijd fijn. • Snijd de bladpeterselie fijn.
• Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en bak de spekblokjes 3 – 4 minuten. • Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak nog 3 – 4 minuten. • Haal de pan van het vuur en roer de creme fraiche en de helft van de peterselie door de spekjes. • Breng op smaak met peper en eventueel zout.
• Verdeel de rigatoni en broccoli met saus over de borden. • Garneer met de geraspte belegen kaas en de overige peterselie.